El CSdM presenta les línies estratègiques per als pròxims tres anys

Promou una organització basada en la qualitat, l’eficiència, la coordinació

  • Redacció
  • Dijous, 06 Febrer 2014 11:46

Ciutat 2013, CSDM

El Consorci Sanitari del Maresme va presentar la setmana passada el pla d’Acció 2013-2016 que adapta l’estratègia de l’ens que regula els equipaments sanitaris a les necessitats.

El pla aposta per apropar l’assistència al pacient mitjançant programes d’hospitalització a domicili i per via telefònica urgent les 24 hores per a determinats pacients –malalts crònics complexos i malalts de càncer. També estableix accions que reforcen la coordinació entre els professionals de l’atenció hospitalària i l’atenció primària, i marca pautes per promoure la implicació del pacient, els cuidadors i els familiars en la malaltia.

A més a més, s’han definit noves fórmules d’atenció i gestió clíniques –com ara els circuits de diagnòstic ràpid, que permeten reduir el temps entre la detecció dels símptomes de determinades malalties, la confirmació diagnòstica i l’inici del tractament–, i s’han introduït millores de qualitat i eficiència en processos i circuits ja existents.
 L’adaptació dels serveis d’atenció sociosanitària a les demandes d’una població cada cop més envellida és una altra línia d’acció que es marca el CSdM.