Octubre, un mes dedicat als hàbits saludables

En motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, s’ha preparat una jornada plena d’activitats

  • Berta Seijo
  • Dimecres, 09 Octubre 2013 12:01

Alimentació

El mes d’octubre a Mataró és de la Salut i l’Alimentació. El programa va començar aquesta mateixa setmana amb la Diada de germanor de la gent gran, una iniciativa que promou l’exercici físic adaptat al col·lectiu de la tercera edat en l’entorn urbà amb una caminada. D’altra banda, també hi haurà lloc per a les xerrades, els tallers i una conferència que, enguany, girarà entorn les intoleràncies i les al·lèrgies alimentàries amb l’objectiu de donar a conèixer aquestes problemàtiques i garantir que tothom pugui menjar millor.

El 16 d’octubre, en motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz, presentarà les Jornades de Salut i Alimentació a les 19 h a Can Palauet. Tot seguit, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, pronunciarà la conferència ‘El que mengem i el que no mengem’. Una altra cita destacada de les Jornades de Salut i Alimentació és la caminada popular que es farà diumenge 27 d’octubre a les 9 h, ‘Descoberta de la riera d’Argentona i els seus entorns’. Durant el recorregut per la riera d’Argentona, s’explicarà com és i com actúa l’aqüífer, i es visitarà l’explotació agrícola ecològica Cal Elies de la mà de l’enginyer i naturalista de l’entitat Natura, Oriol Bassa.

A les acaballes de mes, el dia 29, es presentaran els resultats del primer any del Projecte ENIM (Intervenció Nutricional Infants de Mataró) amb les famílies dels infants de les escoles bressol de la ciutat. Tot aquest programa es complementarà amb les activitats organitzades per les Biblioteques de Mataró, que faran diferents hores del conte vinculades al menjar i un taller educatiu.