Una exposició busca sensibilitzar sobre les drogues a la plaça Santa Anna

'Parlem de drogues' està promoguda per l'Obra Social de La Caixa

Sensibilitzar els joves i prevenir-los contra les drogues és l'objectiu principal de l'exposició itinerant 'Parlem de drogues', que aquests dies està instal·lada a la plaça de Santa Anna fins el 23 d'octubre. Aquesta exposició interactiva busca informar de les conseqüències que pot tenir el consum.

 

L'exposició itinerant es divideix en nou espais modulars a través dels quals s'identifica el problema de les drogues, es presenta una anàlisi i un diagnòstic de la situació i es proposen vies que fomenten la prevenció. Un dels últims espais modulars, a més, ofereix la possibilitat de comprovar els efectes de les drogues sobre el nostre cos a través d'un simulador virtual.Més enllà de l'exposició, 'Parlem de drogues', és un programa que des d'un punt de vista científic i global, ofereix recursos d'informació, orientació i formació a joves, família, comunitat educativa i món de la salut. Un dels principals recursos és, igual que el simulador de l'exposició, un recurs educatiu virtual en 3D que permet abordar la prevenció del consum de drogues en l’àmbit educatiu a través del web www.parlemdedrogues.org.

 

Alcohol, la més consumidaSegons l’Enquesta Estatal sobre Ús de Drogues en Estudiants d’Educació de Secundària del 2010, l’alcohol és la droga més consumida entre els joves. De fet, un 75% n’han consumit alguna vegada a la vida, pràcticament un 40% han fumat, un 33% ha consumit cànnabis i, prop d’un 4%, cocaïna. Actualment, els joves en fan un ús recreatiu en el seu temps d'oci.La mostra està promoguda per l’Obra Social de La Caixa, la Fundació Pimec i Projecte Home.