El Grup Hartmann produeix adhesiu acrílic amb una nova instal·lació d'alta tecnologia

El President de la Generalitat, Artur Mas, i el Conseller de Salut, Boi Ruiz, van assistir a la inauguració

El Grup Hartmann va inaugurar aquest dimarts 6, una nova instal•lació d’alta tecnologia. Es tracta d’una màquina que fabrica adhesiu acrílic. Una classe d’adhesiu que, a diferència de l’adhesiu sintètic, permet transpirar millor la pell. Tot i que aquesta màquina ja fa prop d’un any que ocupa part de la instal•lació del Grup Hartmann a Mataró, durant aquest temps s’ha estat provant diferents materials. Finalment, i tot i encara no estar la màquina a ple rendiment, les primeres caixes d’adhesiu acrílic ja han deixat la fàbrica i estan a punt de sortir al mercat.

En l’acte d’inauguració hi va assistir el President de la Generalitat, Artur Mas, i el Conseller de Salut, Boi Ruiz, que, acompanyats pel Director General del Grup Hartmann a Espanya, Marc Pérez, van visitar tota la fàbrica i, en especial, la nova màquina. Una nova inversió que complementa l’existent i que converteix la planta de Mataró com a referència a nivell mundial en la fabricació de productes sanitaris.

 

Productes genèricsDurant la inauguració, Pérez, va elogiar la nova inversió a les instal•lacions i va fer una crítica al govern espanyol per facilitar la distribució de productes genèrics: “Les mesures adoptades pel govern d’Espanya, especialment aquelles que afecten la prescripció genèrica de productes sanitaris, semblen encaminades a destruir valor i a fomentar l’ús de productes bàsics sense tenir en compte la innovació, la opinió dels professionals sanitaris i la qualitat de vida dels pacients”.  El director general del Grup Hartmann va voler afegir que el concepte ‘genèric’ “no és adequat per productes sanitaris i lluitarem per posar en valor la diferenciació”.Anella industrialPer la seva banda, Joan Mora, va definir com a “orgull i satisfacció” tenir aquesta empresa a la ciutat. Una companyia, com assegurava l’Alcalde de Mataró, que “treballa tenint molt clar quina és l’anella industrial que significa Catalunya dins el conjunt del món”. A més, va prometre al Grup Hartmann que el govern municipal lluitaria per aconseguir una nova fàbrica a la ciutat i que, si no hi cabés al municipi “puguem trobar el seu lloc als voltants sense que el potencial de la ciutat es perdi”.

El President de la Generalitat, no va parar de felicitar a la companyia durant tot el seu discurs. Artur Mas va reiterar diverses vegades  els puntals fonamentals que una gran empresa hauria de tenir i que Hartmann ja ha aconseguit: projectes, gent i una mentalitat oberta al món. 85% d’exportacióLa central de Hartmann a Mataró és la única fàbrica del grup que té conjuntament el centre d’investigació i el desenvolupament i fabricació dels productes. A banda, exporta a més de 50 països prop del 85 per cent de tot el que produeix. Gràcies a la nova màquina implantada, i seguint amb l’execució de pòsits de cura seca com sempre s’ha fet a Mataró, el volum de fabricació s’ha multiplicat per sis.

El Grup Hartmann vol seguir innovant amb la investigació i la fabricació de nous productes que ajudin a facilitar la tasca dels professionals mèdics i sanitaris.