‘La importància de la primera hora’, un lema que defensa la lactància materna

Els pediatres afirmen que el primer contacte entre mare i fill és molt important, ja que la mare aporta escalfor i confort a la criatura

La setmana Mundial de la Lactància Materna se celebra a Mataró del dia 1 al 7 d’octubre, sota el lema ‘La importància de la primera hora'. Entorn a aquesta temàtica La Lliga de la Llet i la Fundació Hospital han organitzat diversos actes. Aquest dimecres visitava el Centre Cívic Pla d'en Boetel Dr  Lluís Ruiz, pediatre i coordinador del programa Iniciativa Hospital Amigo de los Niños d'UNICEF, per pronunciar la conferència 'Lactància materna: alimentació i contacte de 0 a 2 anys'.

El leitmotiv del lemaEls pediatres consideren que aquest  contacte en primera instancia aporta escalfor i confort al bebè, reforçant al mateix temps, el vincle matern i preservant la intimitat que les mares i les criatures han de tenir en el moment del part. Per aquest motiu, Unicef i l’Academia Española de Pediatria recomanen iniciar la lactància en la primera hora i continuar segons la demanda del nadó per tal de establir una producció de llet satisfactòria.