ERC valora com positiu l’any del ‘sacrifici’ de Civit

El grup republica repassa amb la premsa l’any més difícil de la formació al govern

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’ajuntament va fer una valoració positiva de l’any polític en el dinar amb els mitjans fet la setmana passada. Tot i l’escàndol Llançó que va forçar la renúncia del cap de llista, Antoni Civit, l’actual cap del grup, Genís Bargalló, va assegurar que “el partit ha superat aquesta crisi i que n’ha sortit renovat”. També el president local del partit, Jordi Galdón, es va pronunciar sobre el tema: “vam rebre una forta patacada i ho hem resolt com hem sabut” —i va afegir— “Els socis ens van demanar rapidesa en la solució i ho vam fer”. El que va lamentar Bargalló és que el PSC treiés rèdit polític de la crisi, adquirint més pes en el govern amb la renovació del pacte de govern, dient: “el PSC va saber aprofitar la crisi molt hàbilment”.

Encara que legítima i continguda en els acords de govern, la renovació del pacte va desterrar ERC de la presidència de l’IMPEM, tasca assumida per Alícia Romero, del PSC. Aquesta maniobra des d’ERC es va justificar com un “sacrifici polític” en un país que “costa molt de dimitir”, segons Galdón, que va continuar: “hi ha uns números i unes majories, i les hem d’acceptar. Per això el president d’ERC va apel·lar a la correspondència dins el tripartit: “som solidaris amb els socis, en els errors i també en els encerts.”

Més debat urbanístic
Després de repassar la feina feta pels socis de govern, i de ser una mica crítics amb alguns, Bargalló va destapar les propostes que té previstes per aquest nou any. Totes elles en l’àrea d’Urbanisme, de la qual és regidor. ERC proposa la creació d’una comissió de debat urbanístic, una renovació dels processos participatius per arribar a pactes amb els veïns abans “que treguin les pancartes”, va explicar Bargalló. Pel que fa a Maria Rosa Cuscó, l’enguany incorporada regidora de Participació ciutadana, pensa “acabar de polir” els mecanismes de participació que, com va explicar: “m’he trobat fets”.

Segons Galdón, el partit ja està treballant en la confecció de la llista per a les properes eleccions municipals 2007. Segons va explicar el president d’ERC, d’aquesta llista en sortirà el candidat a l’alcaldia pel partit. El nom d’aquest cap de llista no se sabrà fins a la propera primavera.