El PSC, primera força a les europees a Mataró

Els socialistes, Junts x Catalunya i ERC han estat les llistes més votades a la ciutat

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Diumenge, 26 Maig 2019 23:25

Eleccions 26M

Gran diumenge pel Partit dels Socialistes a la ciutat de Mataró ja que, a banda de revalidar alcaldia, també ha guanyat les eleccions europees a la capital del Maresme amb un 28,3% dels vots, quasi 13 punts més que al 2014. 

La segona llista més votada a Mataró ha estat la candidatura de Junts x Catalunya, liderada per Carles Puigdemont, que s'ha emportat el 24,6% dels vots, i que supera, en quasi 5 punts, la xifra aconseguida per Convergència i Unió ara fa 5 anys. 

Per la seva banda, un altre partit independentista, Esquerra Republicana de Catalunya, manté la tercera posició com a força més votada, amb el 18,10% dels vots, 3 punts menys, això sí, que als darrers comicis europeus.   

Per últim, a la formació encapçalada per Oriol Junqueras li segueixen 5 partits més que no arriben al 10% dels vots: Ciutadans (amb el 9,07%), Podemos (amb el 7,95%), el Partit Popular (amb el 5,20%), Vox (amb el 2,86%) i el PACMA (amb l'1,47%). De fet, el grup liderat per Santiago Abascal s'estrena en aquestes eleccions al Parlament Europeu, aconseguint tres escons a tot Espanya. 

Aquí teniu els resultats de les eleccions europees a Mataró