Míriam Nogueras renuncia a ser alcaldable a Mataró

La diputada planta Junts per Mataró i se centra en la carrera al Congrès dels Diputats com a referent del sector "puigdemontista"

Míriam Nogueras votant a l'assemblea

Míriam Nogueras no es presentarà com a cap de llista pel PDECat a Mataró, tal com ha informat El Periódico. La diputada de la formació al Congrés ha decidit centrar-se en les eleccions espanyoles i anirà de número 3 de Junts per Catalunya el 28-A.

Segons apunta el mateix diari, el president local del partit, Alfons Canela, es perfila com a líder de la candidatura de cara al 26 de maig a la capital del Maresme. 

Alfons Canela

Nogueras hauria comunicat la decisió aquesta mateixa setmana al·legant incompatibilitat personal per fer front a totes les seves obligacions, ja que a més de ser a la direcció nacional del PDeCAT és també la número 3 al Congrés de la llista de JxCat per Barcelona. Tot i això, Nogueras s'hauria compromès a continuar col·laborant amb la candidatura mataronina i podria acabar inclús ocupant algun lloc simbòlic a la llista electoral.

El paper a Madrid

A Madrid, l'espai postconvergent es debat entre bloquejar o no bloquejar el Congrés. Hi ha dirigents que aposten per la primera opció fins que Sánchez -o qui se sotmeti a la investidura- no abordi l'autodeterminació i la fi de la repressió. Davant d'això, David Bonvehí, president del PDECat, va subratllar a principis de setmana que no aniran a "bloquejar" res i va reivindicar la llista que encapçalaran Jordi Sànchez i Laura Borràs com el vot útil que aposta per "l'obediència catalana, per desbloquejar la situació i per asseure's a negociar". 

Pel PSC Nogueras "fa el ridícul"
El PSC de Mataró creu que la fins ara candidata de Junts per Mataró i vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha fet el ridícul amb la seva renúncia a encapçalar la candidatura nacionalista, a dos mesos de les eleccions: “El President Tarradellas va dir que en política és pot fer de tot menys el ridícul”, han piulat a Twitter. Els socialistes s’erigeixen com a força majoritària al consistori per seguir governant a partir del 26-M i asseguren, en al·lusió a Nogueras, que “Mataró no necessita aventures artificials importades de Barcelona o de Waterloo”.