La Junta de Govern aprova el Pla Estratègic Mataró 20/22

El Pla defineix els objectius de futur mitjançant 39 actuacions que millorin la imatge de la ciutat

Ajuntament Silenci

La Junta de Govern ha aprovat el Document Mataró 20/22, que defineix els objectius de model de ciutat i de desenvolupament que es vol en el futur. La Junta de Govern també ha acordat executar el Pla Estratègic Mataró 20/22, que compta amb 39 actuacions essencials per a la ciutat. El Pla Estratègic Mataró 20/22 pretén establir l'objectiu de què Mataró acabi sent considerada com a capital mediterrània de la regió metropolitana de Barcelona amb vocació de ciutat inclusiva, emprenedora, sostenible i de qualitat de vida mitjançant millores a la innovació i a la capacitació de la seva gent i de les seves empreses.

L'estratègia s'enfoca en optar per una economia diversificada cap al tèxtil especialitzat, l'àmbit sociosanitari i el nou turisme amb essència cultural i esportiva. D'aquesta manera es vol aconseguir el creixement de les empreses de la ciutat i també la creació de nous llocs de treball.

La inversió en aquest pla durant el 2018 està prevista en 1.845.136 €, un 62% dels quals procedeixen de subvencions atorgades per diferents administracions i, la resta, són recursos propis de l'Ajuntament.

Firma pacte Mataró 2022

6 projectes essencials en el Pla d'actuació

El Pla d'actuació de Mataró 2022 compta amb 39 actuacions, 6 de les quals es consideren essencials i prioritaris. Entre aquests 6 projectes hi trobem: la definició de la marca de la ciutat, amb un model turístic propi; la preparació professional per a joves i altres col·lectius en atur; un projecte d'habitatge inclusiu per a la gent gran; una estratègia integral centrada en una nova política local d'habitatge; un projecte per a especialitzar el sector tèxtil a Mataró; i la sostenibilitat de la costa, mitjançant el Projecte europeu URBACT.