Mor als 48 anys el regidor Joan Vinzo

Era Regidor de Benestar Social, Habitatge, Sanitat, Salut Pública, Consum i Gent Gran

  • Redacció
  • Divendres, 08 Juny 2018 10:43

Pla de rescat - Vinzo

Joan Vinzo Gil, regidor pel PSC a l’Ajuntament de Mataró, ha mort als 48 anys després d’una llarga malaltia. El fatal desenllaç s’ha conegut aquest divendres després de mesos de convalescència que Vinzo ha compaginat amb les carteres que ostentava dins el govern de Mataró. Aquest pediatra va ser una de les sorpreses de la llista amb què el PSC va guanyar les darreres municipals, anant de número 5 d'aquesta. Dins el govern i després de la sortida de CiU del mateix, ostentava les responsabilitats de regidor de Benestar Social, Habitatge, Sanitat, Salut Pública, Consum i Gent Gran. També era segon Tinent d'Alcalde. Estava casat i tenia tres filles. 

L'Alcalde David Bote ha decretat dos dies de dol oficial pel traspàs de Vinzo

Al capdavant de les seves àrees en els tres anys de mandat ha hagut de gestionar sobretot aspectes sanitaris com les negociacions amb l’ICS o sobre el finançament del CSDM i també el tancament de l’antiga gossera municipal, el projecte de la futura i el trasllat a les instal·lacions de Cal Pilé d’aquest servei gestionat per la Societat Protectora.

Pediatra i gestor

Vinzo s’havia especialitzat, abans del pas a la política municipal, com a gestor sanitari, formant part de la gerència de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, o de la gerència territorial de l’Institut Català de la Salut. Professionalment havia exercit de pediatra a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Vinzo