"Volem que Mataró recuperi la dignitat democràtica perduda"

CiU, ERC, Volem i la CUP fan pinya criticant que l'Alcalde "no garanteix els drets i els valors de la ciutadania"

  • Redacció
  • Dilluns, 28 Maig 2018 13:19

Roda de premsa partits

La roda de premsa és anterior a diumenge. Seuen rere la taula els portaveus de CiU, ERC, CUP i Volem. Una foto, i per tant una aliança, repetida i reiterada els darrers mesos. Compareixen per fer públic que censuren d'arrel l'actuació de l'Alcalde que hores abans ha tractat les convocatòries de protestes en una Junta local de Seguretat. La frase del titular la diu Quim Fernàndez: "Volem que Mataró recuperi la dignitat democràtica perduda". I afegeix "se'ns diu que estem dividits en blocs però és que al bloc democràtic hi hauríem de ser tots". Els quatre partits mantenen la seva operativa per separat però acorden coordinació de cara al pròxim Ple Municipal. S'hi debatran propostes en contra del 155 i per la llibertat d'expressió.

Als representants de 12 dels 27 regidors locals els sembla que David Bote no està conduint bé els últims dies. "Ha exercit més com l'Alcalde d'un partit que no pas com a garant dels valors de ciutadania", explica Francesc Teixidó que afegeix, en to de súplica, "que tot el que està passant no ens allunyi dels valors democràtics que compartim".

Tractar policialment la convocatòria de la plantada de Creus desespera als grups. Juli Cuéllar de la CUP acusa Bote "de fer d'altaveu d'Enric Millo per impedir símbols sotmetent-se a un suposat principi de neutralitat". El cupaire assegura que "veiem que s'apel·la a la convivència, que mai s'ha vist alterada en cap manifestació independentista mentre grups ultres d'extrema dreta han fet agressions i insultat, actuant encaputxats i de nit per atemorir la ciutadania". El text de la proposta de resolució de la CUP, que se solidaritza amb el raper Valtonyc i ataca la manca de llibertat d'expressió, implica com acords de Ple que no es retirin símbols de la via pública sense motivació i que s'identifiqui i sancioni a les persones que ho facin sense autorització".

Per CiU, Quim Fernàndez va lamentar que "a Mataró tornem a ser notícia abanderant la lluita contra les llibertats: posar creus, posar llaços, posar pancartes és democràtic", va reblar mentre Montse Morón, de Volem, va voler posar d'exemple el Ple de Canet, amb un text unànime de condemna als incidents de la platja i va retreure al PSC que no convoqui la junta de seguretat "per temes que realment preocupen als barris com és la problemàtica del tràfic de drogues".