Teixidó plega de la comissió del 2022 deixant el document enllestit

Ho fa en desacord amb l’Alcalde i el govern, als que exigeix que no usin electoralment el contingut del pla estratègic

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 22 Maig 2018 09:41

Ciutat 2014/2015, ple desembre teixidó

A falta de política, gesticulació. La política mataronina segueix embarrancada en la situació de bloqueig institucional per motius de discòrdia en l'àmbit nacional. Des de les trinxeres de govern i oposició, sobretot la sobiranista, no hi ha visos d'acords ni sobre terreny desmilitaritzat. Per això queda el gest i aspirar al relat. En aquesta clau cal entendre que el líder d'ERC al consistori, Francesc Teixidó, hagi decidit donar per acabada la preparació del Mataró 2022 i, cop de porta inclòs, plegar de la comissió estratègica que presidia.

Teixidó és un regidor veterà, valorat pel seu tarannà fins i tot entre la resta de grups municipals. Se'l va escollir per liderar la comissió del 2022 en aquest sentit i l'òrgan ha treballat amb participació de tots els grups a excepció de la CUP.

El republicà va voler donar transcendència al fet de plegar, amb la feina feta i va demanar que s'interpretés com una manera que el document prevalgui i sobrevisqui l'actual escenari de confrontació i bloqueig. "Ara no és un bon moment per fer una escenificació, sortir a signar un document i fer una foto incòmoda. Deixem el treball a disposició de la ciutat i els successius governs", va apuntar. Teixidó sí que va exigir que "el govern ara no se'l faci seu ometent que és de tots, si es fa electoralisme amb el contingut d'aquest Pla, l'estarem perdent com a ciutat". 

Ciutat 2014/2015 Teixidó 3

Una nova manera de governar

El Mataró 2022 és el procés de definició estratègica de la ciutat que es va endegar a l'inici de l'actual mandat, un paraigua sota el qual s'aixopluguen la resta de plans estratègics parcials. El dimitit com a responsable de la comissió municipal va explicar que "més que fites concretes, que en té, és un pla que aposta per un canvi en les maneres de fer i que planteja tota la política municipal en base a tres reptes: la lluita contra l'atur, la redistribució de la riquesa i la promoció de la ciutat". El document promulga que s'estableixin "dinàmiques de treball que fan que tots els temes s’avaluïn en base als tres reptes, que és quelcom que no s'està fent", explica Teixidó. En aquest sentit va posar com a exemple l'ampliació de Mataró Parc "de la que no se'ns ha informat, en lloc d'articular l'acció en base a aquest nou sistema".