1 milió d’euros per a les propostes ciutadanes

Des d’ara i fins al 7 de juny es poden presentar les idees pels Pressupostos Participatius d’aquest 2018, els quals dupliquen la inversió de l’any passat

Taula pressupostos participatius

A partir d’avui tots els mataronins i mataronines de més de 16 anys ja poden començar a presentar les propostes a les quals volen destinar el milió d’euros dels Pressupostos Participatius d’enguany. Sota la pregunta ‘Què faries a Mataró amb 1M d’euros?’, la campanya impulsada per l’Ajuntament de Mataró comença amb la fase de recollida d’idees, les quals es poden presentar fins al 7 de juny. Enguany, l’Ajuntament duplica la partida destinada a aquest Pressupost Participatiu respecte de l’any passat.

A la pàgina web Decidim Mataró s'hi pot trobar tota la informació i la manera de participar.  

Les característiques de les propostes

Cal que les propostes presentades requereixin una inversió no superior als 330.000 euros. Cal destacar que, es considera una inversió, les despeses destinades a la creació o adquisició de béns o de naturalesa material o immaterial de capital i les destinades a l’adquisició de béns de naturalesa inventariable necessaris per al funcionament dels serveis. No admetran projectes que demanin, per exemple, contractar personal de neteja o arreglar una vorera malmesa perquè l’Ajuntament assumeix que aquestes serien despeses que corresponen als Pressupostos generals del municipi.

Les altres fases

Entre el 19 de juny i el 10 de juliol tindrà lloc la segona fase, destinada a una primera valoració en la qual els ciutadans podran donar suport a un màxim de 5 propostes. Les 20 primeres que hagin superat els 75 suports passaran a ser valorades pels tècnics municipals. Per altra banda, però, les propostes presentades pels Consells Municipals passaran directament a aquesta valoració sense necessitat dels suports.

Per últim i un cop valorats, el Consell de Ciutat escollirà 18 projectes, els quals passaran a la votació popular. Entre el 16 d’octubre i el 6 de novembre serà el moment de decidir quines seran les idees definitives del Pressupost Participatiu.

El doble de pressupost

La primera edició va tenir lloc l’any passat, el 2017, i va ser la prova pilot d’aquesta iniciativa. Enguany l’Ajuntament ha apostat per duplicar la inversió respecte de l’any passat, la qual va comptar amb mig milió d’euros en total i un import màxim de 200.000 euros per projecte.