Teixidó serà per quarta vegada l'alcaldable d'ERC

Els republicans són els primers d'escollir cap de llista tot i que no tanquen la llista a una candidatura unitària independentista

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 15 Maig 2018 09:19

Ple municipal d'Abril

Esquerra Republicana de Catalunya ha complert amb el seu propi calendari i en l'assemblea local de dilluns va escollir a Francesc Teixidó com el seu cap de llista per a les eleccions municipals del 2019. Ho fan a un any de la cita i revalidant per quarta vegada la confiança en el que ja és el President del seu Grup Municipal. El regidor que el 2006 va entrar a l'Ajuntament arran de les dimissions dels dos electes republicans d'aquell mandat, bo i haver figurat en la posició 17 de la candidatura, és un valor sòlid per a ERC a Mataró, que hi ha confiat la primera posició de la llista de forma consecutiva en els comicis de 2007, 2011, 2015 i ara el 2019.

Teixidó va ostentar durant el mandat del 2007 al 2011 la cartera d'habitatge en el tripartit mataroní que liderava Joan Antoni Baron. Del 2011 a 2015 va comandar el partit, sense representació i en l'actual mandat presideix un grup municipal amb quatre regidors, el millor resultat dels republicans en l'actual etapa democràtica.

Roda de premsa d'ERC

No es tanquen a una candidatura unitària

El nomenament de Teixidó com a alcaldable respon al calendari intern dels republicans, que també tenen l'operatiu de campanya muntat i ja preparen la cursa electoral. Això no impedeix que des del partit no es tanqui la porta a la proposta d'una candidatura unitària independentista que un manifest impulsat per l'entorn del PDCAT ha posat sobre la taula. La Presidenta local dels republicans, Anna Salicrú, assegura que "cal estudiar i analitzar la situació ara però també durant tot l'any. Estan passant tantes coses en la política nacional que és impossible fer pronòstics a un any vista per unes municipals que aniran acompanyades d'eleccions europees". Salicrú recorda que les llistes no es tanquen fins al març però adverteix que "un projecte per a Mataró no pot estar cohesionat només per anar en contra de ningú, ho ha de ser també un projecte en comú per a la ciutat, que il·lusioni i sigui positiu i, si es dona el cas, des d'Esquerra estarem disposats a liderar-lo".