Reactiven l'aposta d'una sola llista sobiranista a les municipals

Un manifest proposa una llista capaç d'evitar que l'alcaldia de Mataró caigui en mans de partits del 155

  • Cugat Comas
  • Dijous, 26 abril 2018 11:36

Concentració post referèndum

A poc més d'un any de les pròximes municipals, els diferents espais polítics ja maniobren en clau electoral. És en aquesta clau que s'ha impulsat un manifest que promou una única candidatura sobiranista que aprofiti el volum de suport sumat pels diferents partits en les darreres eleccions i votacions com el 9N o l'1O i que permeti un "projecte republicà" per a Mataró. El document "A Mataró, per la República, posem-nos d'acord" es presentarà en les properes setmanes amb vocació de sumar suports a favor d'aquesta candidatura unitària. El document sentencia que cal "convertir de nou les eleccions municipals de 2019, en un altre plebiscit a favor de la República Catalana". Respecte de la composició de la llista, s'advoca per unes primàries obertes a tota la ciutadania.
 

La proposta guarda paral·lelismes amb la llançada pel filòsof Jordi Graupera a Barcelona i sintonitza, també, amb una aposta feta pública pel PDCAT local des de l'estiu passat. 

El redactat resa que "el juny de 2019 s’albira com a una nova oportunitat per reprendre el camí de la via republicana" i que "la millor manera de superar els obstacles i entrebancs creats per un estat autoritari és arribant a un acord ràpid, potent i possible entre els favorables a la independència". A Mataró aquest manifest vol fer pinya per "un programa eficaç de govern que teixeixi una xarxa plural i transversal entorn els valors republicans".

Els càlculs del grup impulsor d'aquest manifest, pel que esperen tenir adhesions populars que forcin els quatre partits sobiranistes a buscar una entesa, es basen en els 28.266 mataronins que van votar Sí a l'1-O o els 30.114 que van votar en clau sobiranista el 21 de desembre, contraposats als només 17.865 vots acumulats a les darreres municipals. 
Concentració contra l'actuació de l'Estat a Catalunya

Evitar un Alcalde del 155

El front comú alerta dels riscos de no comparèixer plegats a la contesa. "Alcaldies en mans de les forces del 155 serien un seriós fre al moviment per la independència i un gir copernicà de moltes polítiques municipals transversals i de progrés. Especialment perillós seria el desplegament de les polítiques de PP-C’s a escala local en matèria de convivència, llibertats ciutadanes, seguretat, cultura, educació i política lingüística", expliquen.

Els partidaris de la confluència sobiranista aposten per "una proposta programàtica unitària transversal i suficientment atractiva per assegurar que Mataró, juntament amb la resta de les altres ciutats i pobles del país, tindran un paper actiu i rellevant en la nova República Catalana".

El programa no ha de ser escull

Pels partidaris d'aquesta llista unitària "des de la diversitat ideològica és possible confluir en un programa reformador i de progrés, que asseguri el benestar del conjunt de la ciutadania, especialment pels que viuen en situació de major fragilitat" i aposten per un model de ciutat de consens, ja que "les línies programàtiques de les forces sobiranistes tenen en comú un programa renovador progressista i un model de ciutat similar a desenvolupar en els anys vinents".