La Forja: nou nom i nova etapa pel jovent independentista

Les assemblees com Jovent Mataroní que formaven part de l'AJUP s'integren en aquesta nova organització

  • Redacció // Foto: Lluís Rugama
  • Dijous, 15 Març 2018 17:01

Ciutat 2017/2018, botifarrada

L'esquerra independentista sempre ha tingut en les organitzacions juvenils el seu viver més important i un dels vectors de connexió amb el territori més arrelat. En aquest sentit, a Mataró es produirà un canvi de nom i organitzatiu en la línia en què a tot el país s'adopta el nom de La Forja i s'estableix com a organització nacional. Jovent Mataroní, l'assemblea de joves successora de la històrica "Maulets Mataró", inicia així un període de renovació després que l'organització nacional de la qual formava part, les Assemblees de Joves per la Unitat Popular (AJUP), hagi adoptat una nova estructura i imatge, amb "La Forja".

Actius al carrer, i presents moviments socials i culturals de la ciutat sumaran forces amb altres nuclis d'arreu dels Països Catalans com Alt Maresme, Girona o Badalona entre d'altres. “Sota els eixos de l'independentisme, el socialisme, el feminisme i l'ecologisme, coincidim amb altres organitzacions de la ciutat en lluites com la del 8 de març, aquest mateix dissabte preparant el sopar en els actes en suport als presos polítics, o pròximament en les reivindicacions de l'1 de maig”, expliquen des de La Forja Mataró.

Crida a sumar més efectius

La Forja fa una crida a sumar nous membres: “Ens prenem aquest canvi amb molta força i ganes. La autoorganitzacio política dels joves és clau per millorar la nostra ciutat i per prendre partit de tot allò que no ens agrada”, expliquen.
A la Forja Maresme s'hi fusionen assemblees locals com Joves per la Terra de l'Alt Maresme, o l'Assembleea de Joves de Vilassar i ara esdevindran organització i no coordinadora, com fins ara era l'AJUP.

Un dels actes propis de La Forja és la Botifarrada a la Hispanitat que aquest 2018 farà 23 anys