Bote vol treure petroli dels extrems de Mataró

Situa en l'ampliació de Mataró Parc, el Port i el sector del TCM les seves prioritats pel 2018

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 17 Gener 2018 10:51

David Bote esmorzar amb periodistes

Fer el tradicional esmorzar amb la premsa d'inici d'any al Parc Forestal va ser l'elecció d'enguany de David Bote i el seu equip de col·laboradors. Buscaven la foto que encapçala aquest i la resta d'articles que s'han derivat d'aquesta trobada. La de l'Alcalde mirant-se la ciutat. En el moment de màxima minoria al Saló de Sessions, perspectiva de ciutat. Aquesta vindria a ser la recepta entre conceptual i estètica amb la qual el govern enfoca un 2018 que, a efectes pràctics, serà l'any decisiu del mandat. El marge de maniobra política els primers mesos del mateix any electoral és limitat pel que el curs polític associat a l'any que encetem serà decisiu. Amb Bote mirant-se la ciutat des de l'atalaia natural, va fixar-se en els seus extrems, en els seus límits, per enumerar les prioritats polítiques que intentarà tirar endavant.

Ampliació de Mataró Parc.

A la part alta de la ciutat consolidada, Mataró Parc espera impacient l'inici de negociacions amb l'Ajuntament per ampliar el gran centre comercial de la ciutat. Sense CiU, el govern passa de la tebior a l'entusiasme en aquest punt tot i que necessitarà suports per arribar als 14 vots necessaris d'una modificació urbanística imprescindible perquè l'operador creixi en els solars immediatament superiors. L'Alcalde no va esbossar cap novetat més enllà de repetir la lletania de la conciliació amb el comerç urbà i que "aquest any s'hauria de resoldre aquest tema".. L'Ajuntament vol estudiar el cas i l'únic matís és que sigui el propi govern qui posi el tema sobre la taula com un dels plats principals del menú del nou any polític.

El Port

El govern té en el Port una aposta estratègica de promoció de ciutat i vol estirar al màxim el contingut del Pla Estratègic perquè el sector funcioni. Aquí Bote ressalta que "hem treballat bé amb la Generalitat, que és la propietària, per tal de salvaguardar el caràcter públic dels amarraments" i afegeix que "del que es tracta és d'impulsar comercialment la zona, que sigui una altra locomotora". En aquest sentit l'Ajuntament adquirirà un paper més pro-actiu perquè el Port esdevingui realment atractiu i potent.

Districte TecnoCampus

En la seva mirada panoràmica, Bote no va parar d'assenyalar el TecnoCampus i el seu famós "districte". És una manera de referir-se a la seva zona d'influència que el govern vol girar respecte la seva orientació inicial i aprofitar tota la zona baixa del Pla d'en Boet per connectar el Parc tecnològic i el sector del Rengle amb la ciutat. Aquí va enumerar el sector de la Ronda Barceló –amb el pas subterrani–, Iveco-Pegaso, Balanzó i Boter i el futur Centre de FP. "Volem que la zona tingui un enfocament terciari i d'activitat econòmica i menys d'habitatge", va dir Bote. La fitxa de l'última part del front de mar és la més suculenta que li queda a la ciutat per jugar.