L'Ajuntament contra la bretxa salarial

La Junta de Portaveus ha aprovat una declaració institucional presentada per ERC-MES per lluitar contra les diferències en el sou entre homes i dones

Roda de premsa d'ERC

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mataró ha acordat recentment lluitar conjuntament contra les diferències salarials existents entre homes i dones al municipi. La proposta, presentada per ERC-MES destacava que, segons dades elaborades per la Generalitat a través de l'Observatori del Treball i Model Productiu, les dones guanyen un 26% menys de mitjana que els homes. Aquesta bretxa salarial és la més alta des de 2008, unes xifres que des de l'Ajuntament volen treballar per combatre. Entre els acords presos, l'Ajuntament es proposa obrir el debat per aplicar una llei de transparència salarial, incentivar la negociació de Plans d'Igualtat a les PIMES o demanar l'impuls d'un primer Pla d'Igualtat a la Generalitat de Catalunya, entre altres mesures.

Cal destacar que el salari mitjà anual masculí es va situar als 27.477 euros, mentre que el femení va ser de 20.324 euros, uns 7.000 euros menys.