Pedro Sánchez diu que s’ataca a Iceta perquè "és la solució"

El Secretari General del PSOE omple el TecnoCampus amb 500 persones en l’acte central del partit

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 11 Desembre 2017 09:43

El míting del PSC

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va acusar dissabte el líder de Cs, Albert Rivera, d'"haver perdut el respecte als votants" i li va retreure que en democràcia "no hi ha cap vot que vagi a la paperera". Sánchez responia així al líder de la formació taronja que dissabte al matí va demanar votar Cs per evitar que els vots a altres opcions constitucionalistes vagin "a la paperera". Pel socialista, amb aquestes paraules, Rivera demostra que ha "perdut les formes" i el respecte als votants, "també als de Cs". Sánchez ho va dir durant un acte de campanya al Tecnocampus de Mataró, davant de mig miler de persones, on va apuntar que "si les dues cares d'un mateix problema" coincideixen en atacar Miquel Iceta serà perquè "és la solució".

Sánchez va acompanyar Iceta i va reivindicar que el vot al PSC és l'únic que pot garantir una sortida al conflicte català des de l'esquerra i la unitat. El líder socialista espanyol destaca que Iceta estigui concentrant les crítiques dels seus adversaris i va resumir com "el frontisme contra el sentit comú". En un escenari on els independentistes volien trencar amb Espanya i "han trencat Catalunya", Sánchez ha erigit el socialisme com l'únic capaç de "recomposar". 

Sánchez va aprofitar també l'acte per reivindicar que el PSOE és la veritable "alternativa" al PP, els garants dels drets socials i els que poden "tornar a unir tots els pobles d'Espanya". "Espanya no s'uneix per decret o amb els metres d'una bandera sinó amb un projecte de regeneració", va asseverar per afegir després que votar socialisme és "seguretat" i "reformisme" i per això va mencionar el seu compromís de reformar la Constitució i d'impulsar una llei d'igualtat entre homes i dones. 

Iceta alerta del poder de la CUP

El candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, va alertar que si el 21-D guanyen els independentistes, Junts per Catalunya i ERC "ballaran al ritme de la CUP" i va afegir que "hi ha molts ritmes però n'hi ha que espanten" i no convenen. A més, reclama que Catalunya necessita un president "que no faci por". A Mataró, el candidat també va proferir crítiques als comuns per "plegar-se" als interessos dels independentistes i anar "sempre al mateix forat". "Menys llops caputxeta i més coherència i més fets", els va dir.  De fet, Iceta acusa Podem de ser els responsables que l'actual president del govern espanyol sigui Mariano Rajoy en no donar suport a la investidura de Sánchez i va mostrar-se convençut que si el socialista hagués arribat a la presidència la política catalana "no hagués arribat al caire del precipici". 

Iceta va trobar a Mataró un dels públics més entregats que va corejar en diverses ocasions 'Iceta president' mentre l'aplaudia de peu.

Iceta va dir que la CUP ha deixat clar que farà la revolució, incomplirà les lleis "i tornarà a llençar la camioneta pel barranc". Per això, va tornar a alertar si es vota Carles Puigdemont o Oriol Junqueras, qui "manarà" serà la CUP.