206 euros més de complement salarial per tancar el conflicte de la Policia Local

També s'ha acordat que els agents de proximitat només treballaran un dissabte al mes en lloc de dos

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 20 Novembre 2017 09:26

Acord pel conflicte de la Policia Local

L'Ajuntament de Mataró dona per tancat el conflicte laboral amb la plantilla de la Policia Local, amb la resolució de dues de les grans reivindicacions dels agents. A partir de gener els agent començaran a notar en les seves nòmines la revisió a l'alça del complement salarial específic de la Policia Local, ja que quedarà reconegut el factor de perillositat. Això es tradueix en un augment de 206,65 euros mensuals en catorze pagues -2.893 euros bruts anuals-. El 2018 cobraran el 75% d'aquest complement i a partir de 2019 ja cobraran el 100%. D'altra banda, els agents de la unitat de la Policia de Barri, que fins ara treballaven dos dissabtes al mes per reforçar la resta de serveis durant el cap de setmana, només s'activaran un dissabte al mes.

El regidor de Serveis Centrals i Via Pública, Juan Carlos Jerez, i el president de la Junta de Personal de la Policia Local, Manuel Lizcano, s'han felicitat per l'acord i també pel fet que les relacions entre els polítics i els treballadors s'hagi "reconduït" al llarg d'una polèmica que s'arrossegava des de principis d'any. L'acord per la revisió salarial va passar dijous el darrer tràmit al ple municipal, que va ratificar el preacord entre l'Ajuntament i els representants dels treballadors. A partir d'ara, doncs, el consistori reconeix el factor de perillositat en la valoració dels llocs de treball de la Policia Local.

A efectes econòmics

Monetàriament aquest canvi es tradueix en un augment de 2.893 euros bruts anuals. La seva aplicació es farà en dues fases i el 2018 es cobrarà un 75% d'aquest augment (2.169 euros anuals / 154,98 euros mensuals) i a partir de l'1 de gener de 2019 ja es cobrarà el 100%, que representen 206,65 euros mensuals en catorze pagues. D'altra banda, també s'ha acordat que en els calendaris laborals de 2018 també es reflecteixin millores en la conciliació dels horaris dels agents de proximitat de la unitat de Policia de Barri. Aquesta unitat té la seva tasca assignada de dilluns a divendres, però habitualment treballen també el dissabte per reforçar altres serveis,

Fins ara, els agents de la Policia de Barri treballaven dos dissabtes al mes i l'acord és que passin a activar-se per fer aquest reforç només un dissabte al mes.

La millora del clima laboral, en marxa

Dins el conflicte de la Policia Local hi havia també sobre la taula un tercer factor, que era el mal clima laboral en el sí del cos. Els agents van arribar a denunciar públicament situacions d'assetjament laboral, uns retrets que van tensar el conflicte especialment durant els mesos d'abril i maig. A partir del mes de juliol, però, segons han reconegut les dues parts, s'hi està treballant per reconduir aquesta situació. El representant dels treballadors assegura que aquest era el punt del conflicte "més important" però reconeix que és el més complex de resoldre i valora positivament que entretant s'hagi avançat en els altres dos aspectes.