Mataró en alerta: la policia pot actuar en breu

És una de les ciutats més grans on encara no hi ha hagut operacions

  • Redacció
  • Diumenge, 01 Octubre 2017 15:20

Referèndum 1 d'octubre

El nerviosisme s'ha apoderat de les xarxes socials i les comunicacions internes dels grups de suport al referèndum. Hi ha el temor a una aparició de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional, en la línia de les accions vistes a moltes ciutats catalanes durant la primera meitat del període de votacions. En algunes escoles i centres de vot es recomana que les famílies amb fills no s'hi quedin mentre es redobla la petició de suports perquè les concentracions a les portes dels col·legis electorals no quedin desprotegides.

Hi ha un destacament policial que ja ha actuat a Argentona, Òrrius, Canyamars o Sant Cebrià de Vallata. Aquest destacament podria tenir com a següent objectiu Mataró, on fins al moment les votacions s'han fet amb normalitat. En roda de premsa ni l'Alcalde David Bote ni la regidora Núria Moreno han assegurat tenir constància de la imminència d'una operació policial contra els col·legis.

L'acceleració de les votacions i la coincidència amb l'hora de dinar han buidat les portes dels col·legis, en comparació amb la imatge que s'ha donat durant tot el matí, des de les sis fins les dues. Les ordres a les que responen els cossos policials són les de requisar material com urnes i butlletes. Els falsos rumors i les alertes se succeeixen. Queden cinc hores de votació.