Convoquen a ser als col·legis a les sis del matí

Els Mossos han informat que és quan s'intentarà precintar els col·legis

  • Redacció
  • Dissabte, 30 Setembre 2017 13:34

Tancament a Serveis Territorials d'Ensenyament

Són hores de calma tensa als col·legis electorals de demà Les comunicacions internes dels organitzadors i grups de suport al Referèndum de demà coincideixen: el moment clau serà a les sis del matí, tres hores abans de l'inici previst de la votació. Serà llavors quan els cossos de seguretat, començant pels Mossos intentaran precintar els col·legis. El Govern de la Generalitat ha dit que això no impedirà la votació però les diferents visites de la policia catalana als col·legis han confirmat aquest extrem. A les sis es voldran tancar les escoles i punts que ara, per mitjà d'ocupacions i tancades populars, es mantenen obertes.

La previsió és d'una tarda tranquil·la però ja de nit es voldrà assegurar la votació amb el màxim d'efectius a cada punt de votació.

L'ordre que tenen els Mossos especifica que l'ordre només es podrà dur a terme sense fer ús de les defenses personals.

La coordinació entre els grups de suport es fa a través de xarxes socials i serveis de missatgeria. Hi ha temença que es puguin alterar les comunicacions durant la jornada raó per la qual la convocatòria a les sis del matí es vol fer arribar al màxim de gent.