El PSC aposta per la continuïtat del pacte de govern

Accepta deixar aparcats els grans temes de futur

  • Redacció
  • Dimarts, 19 Setembre 2017 16:18

Executiva PSC Mataró

L'anunci del Grup Municipal de CiU d'obrir un període de reflexió sobre el futur del Pacte de Govern de l'Ajuntament de Mataró no ha sorprès el PSC local. De fet, els nacionalistes van fer partícip al soci majoritari dilluns, en una reunió de la comissió de seguiment del pacte, de la seva decisió, davant la qual el Primer Secretari socialista Juan Carlos Jerez reacciona recordant que "des del PSC ja hem dit en reiterades ocasions des del mes d'agost que apostem per mantenir el pacte". Jerez recorda que el contingut del propi acord recull el vot diferent en temàtica supranacional entre els dos partits.

Pels socialistes, no hi ha raons en clau de política local per trencar l'acord. "Som un govern que estem fent les coses raonablement bé, la gent està notant l'obra de govern i és positiu per Mataró que la ciutat tingui un govern representatiu d'una majoria formada per dos partits diferents", assegura Jerez. El màxim responsable socialista confia en "poder superar aquesta etapa", en referència a la incidència de l'1 d'octubre en la política local.

Projectes en "stand by"
La situació entre els dos socis de govern provocarà que el govern ajorni abordar grans projectes de ciutat. Jerez explica que "Seguirem governant i gestionant l'administració, treballarem en els projectes en marxa però hem de pactar els grans temes de futur". En aquest sentit assegura que "aparquem durant un cert temps una sèrie de projectes i polítiques".