Intensifiquen la prevenció contra el terrorisme

Col·locaran elements físics com jardineres i bancs a les àrees de vianants de la plaça Santa Anna, la Riera i la Rambla per evitar el risc d'atropellaments

  • Laia Mulà
  • Dijous, 14 Setembre 2017 12:42

Mossos Arro

La Junta Local de Seguretat es va reunir de manera extraordinària amb l'objectiu d'analitzar els nivells d'alerta terrorista i decidir les mesures preventives que es proposaran adoptar a la ciutat. Segons va acordar la Junta, l'alerta terrorista a Mataró es manté a nivell 4 perquè no hi ha indicis que impliqui augmentar el nivell d'alerta. També van considerar necessari buscar la manera de detectar els fenòmens de radicalització gihadista i evitar el risc d'atemptat.

Les zones considerades més vulnerables, segons va explicar Núria Moreno, regidora de Via Pública, són la Riera, la Rambla i la plaça Santa Anna, uns espais molt cèntrics en mig de la zona comercial de Mataró Centre. Per tal d'augmentar-ne la protecció reforçaran el mobiliari urbà i hi posaran bancs i jardineres, tot això sense impedir continuar amb les activitats de negoci i comercials de la zona.

Riera de Mataró

Intensifiquen la col·laboració

La reunió va comptar amb l'alcalde David Bote, els comandaments de la Policia Local, de Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil, així com la regidora de Via Pública, tècnics municipals i responsables del Departament d'Interior de la Generalitat. Tot i que la prevenció i lluita contra el terrorisme correspon als Mossos d'Esquadra, tots aquests cossos de seguretat intensificaran la col·laboració i els recursos per combatre els riscos.

Els cossos també compartiran les bases de dades amb la informació rellevant i els agents rebran formació específica en matèria antiterrorista, que esperen que també els ajudi a augmentar l'autoprotecció. A més, la quantitat de patrulles existents es mantindran però en alguns casos n'augmentaran el nombre d'agents.

El centre comercial

Durant la compareixença Moreno va destacar que com que Mataró Parc és un centre privat, la protecció de l'espai la porten a càrrec els cossos dels Mossos d'Esquadra, els quals treballen conjuntament amb els titulars del centre comercial per millorar la protecció d'aquest espai.