Mataró atura l'operativa electoral per l'1-O després de la resolució del TC

L'alcalde confirma que no respondrà el requeriment del Govern per a l'ús d'espais perquè "és il·legal"

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 08 Setembre 2017 12:12

Ple de setembre

L'alcalde de Mataró, el socialista David Bote, ha aturat aquest divendres l'operativa electoral per l'1-O després de la resolució del Tribunal Constitucional (TC), que tomba la Llei i la convocatòria del referèndum. Bote explica que dijous, un cop la norma va entrar en vigor, va ordenar la reserva del grup de treball que normalment dóna suport als processos electorals, però aquest mateix divendres ja s'ha cancel·lat, apel·lant al nou marc normatiu que dibuixa la resolució del TC. Pel que fa al requeriment del Govern per a l'ús d'espais electorals, i que s'ha de contestar com a tard aquest divendres, l'alcalde explica en declaracions a l'ACN que no es respondrà perquè "ara mateix és il·legal".

David Bote sorprenia aquest dijous quan, contràriament al que fixava el PSC, va decidir activar l'operativa necessària per posar les urnes l'1-O. El gest, però, estava condicionat a la resolució del TC i el va anunciar poca estona abans que els membres del Constitucional es reunissin per deliberar sobre els recursos del govern espanyol contra la llei i la convocatòria del referèndum.

El guió previst

Aquest divendres, Bote ha complert amb el guió previst i ha aturat l'operativa, al·legant que les regles del joc han canviat. "Simplement hi havia reserva del grup de treball que organitza les eleccions i avui ja s'ha cancel·lat", explica. Amb tot, l'alcalde recorda que no es responsabilitat dels ajuntaments "posar o treure urnes" i lamenta que s'intenti fer creure el contrari.

Pel que fa al requeriment d'espais electorals que el Govern va fer arribar la matinada de dimecres a dijous al alcaldes, i que s'ha de contestar com a tard aquest divendres, Bote afirma que no respondrà i, per tant, haurà de ser la pròpia Generalitat qui designi els espais de votació per a l'1-O: "Ni contestarem ni farem cap acció administrativa perquè seria una il·legalitat".