L'AAVV de Cerdanyola, Eventos SJA i la FAVM indignats amb la gestió de cultura

El moviment veïnal planteja plantar-se i protestar pel tracte rebut per part de les administracions municipals, que consideren que no és igualitari

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 29 Maig 2017 13:58

Roda premsa AV Cerdanyola

Representants de l'Associació de Veïns de Cerdanyola, d'Eventos SJA i de la FAVM van explicar el procés per organitzar la Fira Medieval al barri de Cerdanyola durant la Festa Major del barri, cancel·lada perquè algunes parades no tenien els permisos i perquè, segons van declarar, la Regidoria de Cultura i Participació Ciutadana els va posar moltes traves. El conflicte ha indignat a alguns membres de les AAVV, que afirmen que proposaran paralitzar l'activitat de tots els moviments veïnals.

El moviment veïnal a punt de plantar-se
Juan Sánchez, president de la FAVM, va afirmar que proposarien a totes les Associacions de Veïns “la suspensió cautelar de les relacions amb Cultura de l'Ajuntament i Participació Ciutadana, així com el vincle amb les comissions municipals” perquè consideren que les traves que els posen constantment no són tolerables.“Si tanquem cautelarment les associacions de veïns, qui organitzarà els esdeveniments culturals, els tallers i cursos a un preu molt baix i tot el que fan?”, va destacar Sánchez. A més, va opinar que el moviment veïnal està rebent un atac per part de Cultura i Participació perquè els ho posen molt difícil i que “el moviment veïnal s'ha de plantar i protestar”.

L'endemà de suspendre la Fira, van rebre tots els permisos per celebrar la Fira Medieval

Al febrer del 2017, la Comissió de Festes decidia muntar la primera Fira Medieval a la ciutat i va començar a organitzar-la. Van optar per contractar l'empresa Eventos SJA, especialitzada en aquest tipus d'esdeveniments, per encarregar-se de la Fira Medieval. Tot i que Eventos SJA tenia una pòlissa d'1 milió d'euros, els van comunicar que aquesta no era vàlida i l'AAVV es va veure obligada a fer-ne una de nova.

A només uns dies de la Fira, tres de les parades no tenien els papers en regla i els van demanar que les apartessin. Negant-se a treure només unes parades, van decidir suspendre tota la Fira Medieval. L'endemà de la decisió, però, van rebre els permisos necessaris des de Cultura per celebrar la Fira, van explicar Eva Sánchez, presidenta de l'AAVV de Cerdanyola i Tánia Pardo, d'Eventos SJA.