Junts pel Sí i la CUP tomben una proposta que reclamava inversions a l’Hospital

Per a Alícia Romero (PSC) "El Govern demostra un cop més la seva incapacitat per resoldre la delicada situació de l'Hospital de Mataró"

  • Redacció
  • Dilluns, 15 Maig 2017 10:56

Ciutat 2017, hospital de mataró

La majoria del Parlament de Catalunya formada per Junts pel Sí i la CUP van tombar una proposta del grup socialista en la que es reclamava inversions urgents al Consorci Sanitari del Maresme per resoldre la situació que pateix l’Hospital de Mataró. La diputada socialista Alícia Romero renega d’aquest extrem assegurant que “el Goven demostra un cop més la seva incapacitat” i també critica l'actitud del Conseller Comin, que encara no ha donat resposta als alcaldes dels municipis que tenen com a referència aquest hospital.

La proposta del grup socialista demanava una dotació extraordinària de 10,4 milions d’euros per a l'any 2017 i una altra per als anys 2018-2020 fins a cobrir els 23,7 milions necessaris d'inversió que contempla l'auditoria realitzada recentment a l'Hospital.

Dins la mateixa proposta s'ha aprovat la petició d'increment del pressupost del Contracte Programa del Consorci Sanitari del Maresme per així corregir l'infrafinançament crònic que pateix, contemplant una dotació per a fer front a les jubilacions dels professionals integrats de l'ICS, l'ampliació de l'hospitalització a domicili i els costos de personal de la nova unitat d'observació d'urgències. Així com la dotació econòmica per a fer front al pagament als treballadors de la part de la paga extraordinària del 2012 que encara està pendent.