El Cas Can Quirze eixampla les diferències entre CiU i PSC

Núria Moreno demana explicacions a Calpe i un Consell d'Administració extraordinari de PUMSA

  • Redacció
  • Dijous, 11 Maig 2017 11:39

Ple de març

El cas del sobrecost de les obres d'urbanització de Can Quirze amenaça el difícil equilibri entre els dos socis de govern de l'Ajuntament de Mataró. La possibilitat que l'Ajuntament i els responsables polítics d'urbanisme dels darrers tres lustres siguin denunciats per unes obres que van acabar duplicant el seu cost previst –els veïns de la urbanització han de pagar pròximament la sisena derrama deu anys després de la finalització de les obres– ha enterbolit una mica més les relacions entre els grups municipals del PSC i CiU.

Ple de maig
El detonant, les declaracions de l'actual màxima responsable de PUMSA, Núria Calpe afirmant que en mandats passats l'empresa municipal d'urbanisme havia treballat "sense rigor jurídic" i arribant a qualificar el cas de "mort a l'armari" i "patata calenta". Per a Calpe "els veïns moralment tenen raó" i això ha encès Núria Moreno, màxima responsable socialista i segona tinent d'Alcalde, a més de vicepresidenta de l'empresa.

Moreno ha adreçat una carta severa a Calpe afirmant que "les teves afirmacions m'han alarmat i crec que és del tot urgent i imprescindible que convoquis un Consell d’Administració de PUMSA, on donis explicacions de tot plegat. És necessari que el Consell conegui com s’arriba fins aquí i quines gestions has fet i tens previstes fer per defensar els interessos generals".  En la missiva la socialista assegura que "no és la primera vegada que apel·les a la responsabilitat d’anteriors dirigents de PUMSA per justificar dificultats de gestió, cal recordar, però, que PUMSA està i ha estat presidida per Regidores de CiU durant els darrers sis anys".

Moreno apressa Calpe pels anunciats treballs de reformulació de PUMSA, dels que encara no ha transcendit i demana que en el mateix Consell s'informi de l'estat d'aquest estudi.