Iniciativa exigeix un "pla de barri" per a Rocafonda que complementi el nou Institut

El partit critica les formes del Departament i "l'actitud submisa" de l'Ajuntament

  • Redacció
  • Dimecres, 15 Març 2017 11:24

Solar Institut Les Cinc Sènies

Iniciativa per Catalunya, el partit que va ostentar la cartera d'educació de l'Ajuntament del 2003 al 2011, celebra l'anunci del nou IES Les Cinc Sénies, però demana que es complementi amb un pla de barri específic per a Rocafonda. El partit, en un comunicat, assegura que "el nou centre possibilita evitar la massificació en els instituts de secundària, ha de ser una oportunitat i estem convençuts que ho és" però volen que, en clau de barri a Rocafonda, el nou equipament es complementi amb una política específica. ICV exigeix al govern municipal "un pla de model de ciutat que aposti clarament pel desenvolupament dels barris amb més necessitats i, en aquest sentit i molt especialment, li exigim un pla de barri per Rocafonda que reculli totes les reivindicacions que des de fa anys estem reclamant des d’ICV i altres moviments socials i veïnals".

Per a ICV "un equipament educatiu no pot evitar la suposada segregació ni l’estigmatització d’un determinat indret, però Rocafonda no la millorarem amb la no ubicació d’un institut, sinó amb més equipaments, com ja ha succeït al llarg de la història recent de Mataró en altres barris. I això ha d’anar acompanyat d’altres mesures socials". El partit diu que el nou IES no s'ha de "convertir en un handicap". Demanen que es concreti el projecte educatiu del nou centre i també que es concreti el calendari de construcció del nou edifici "a fi de garantir que els mòduls provisionals no s’eternitzaran, cal determinar el grau de compromís de l’Administració perquè als pares i mares no se’ls pot demanar que acceptin un xec en blanc, ja que el dia 23 de març comença la preinscripció".

Critiquen les actituds
ICV és dura amb les actituds de Departament i Ajuntament afirmant que "hem d’intentar que no es tornin a reproduir ni  la turpitud de les maneres, ni l’actitud submisa de les autoritats locals ni l’arrogància del Departament d’Ensenyament que es poden qualificar clarament com un nyap quant a la precipitació i improvisació i manca de respecte a la ciutadania" i asseguren que "cal forçar un nou centre de secundària obert, modern, innovador en les metodologies, respectuós amb els alumnes i les seves famílies, plural i integrador".