La CUP planteja unir les esquerres contra el govern municipal

La CUP considera que els pressupostos aprovats s'inclinen cap a la dreta espanyolista i vol un pacte de govern d'esquerres

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 21 Febrer 2017 19:14

regidors cup 2015 Cuellar i Polvillo

La CUP valora que els pressupostos aprovats en el Ple Extraordinari travessen totes les línies vermelles perquè no donen resposta a les necessitats bàsiques de la ciutadania i critica al govern per haver pactat amb C's i el PP en l'aprovació dels pressupostos. Carme Polvillo i Juli Cuéllar, regidors del grup municipal a Mataró, reconeixen la complexitat de la situació dels pressupostos però acusen el govern d'haver-se inclinat clarament cap a la dreta espanyolista en la confecció d'aquests pressupostos. Per això, plantegen la necessitat d'establir un diàleg per crear una alternativa de govern d'esquerres i replantejar l'horitzó polític de la ciutat.

Uns pressupostos espanyolistes

Juli Cuéllar, regidor de la CUP, opina que són uns pressupostos aprovats “amb la dreta espanyolista” pel suport que van rebre de C's i el PP i manifesta que “ha estat la gota que fa vessar el got”. Acusen el govern del PSC d'haver fet un clar gir cap a la dreta i amb “inèrcia cap a l'espanyolisme”. Recorda, a més, els moviments que s'estan fent des de la Generalitat per celebrar el referèndum per la independència i demana a PDECAT valentia per “trencar el pacte amb el PSC” per fer possible un plantejament en el qual l'Ajuntament de Mataró garanteixi la celebració del referèndum a la ciutat.

La CUP planteja una alternativa política

Cuéllar i Polvillo manifesten la necessitat d'establir un diàleg entre els grups municipals d'esquerres per tal de plantejar una alternativa de govern que englobi ERC, Volem, ICV i la CUP. Demanen coherència i cohesió entre les forces d'esquerres i consideren imprescindible la ruptura immediata entre PSC i PDECAT perquè, segons manifesta Cuéllar, “no podem esperar dos anys més, és el moment de repensar una alternativa política ara i aquí”. Demana també a les forces d'esquerres l'arraconament de posicions ambigües a través de l'abstenció.

Uns pressupostos que eixuguen deutes

Segons Juli Cuéllar, en els pressupostos “dediquem massa esforços a eixugar deutes i això no ens permet, com a ciutat, afrontar les necessitats reals de molts ciutadans i ciutadanes”. Per això proposa com a alternativa fer una moratòria que revisés els terminis de pagament del deute i així poder cobrir les necessitats que no poden esperar.