Xesco Gomar s'endú la primera secretaria del PSC al Maresme

El fins ara líder de la federació de Mataró guanya les primàries per només deu vots i bat així a la diputada Alícia Romero

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 16 Gener 2017 09:07

psc xesco gomar

El fins ara primer secretari del PSC a Mataró, Xesco Gomar, es va convertir dissabte en primer secretari del partit al Maresme, en imposar-se en primàries a la diputada i exregidora de Mataró, Alícia Romero. La victòria va ser molt ajustada i per només deu vots –212 a 202. Hi va haver també set vots en blanc i un vot nul, amb una participació del 62,98%.

Gomar, que va ser un dels artífexs de la candidatura de David Bote amb què el PSC va recuperar l'alcaldia a Mataró en les municipals del 2015, ha fonamentat la seva victòria en els vots recollits a la capital del Maresme, on hauria arrasat.

psc xesco gomar

A la resta de meses, Gomar només s'hauria imposat a Calella, mentre que Romero hauria guanyat còmodament, tot i que de manera insuficient, a la resta del territori –Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Premià de Mar. El partit no ha volgut facilitar les dades per territori.

Després de conèixer els resultats, Gomar va celebrar la victòria qualificant "d'exemplar" el procés de primàries: "Qui ha guanyat és la federació socialista del Maresme". El nou primer secretari assegura que a partir d'avui dilluns tots treballaran "junts" pel partit perquè la del Maresme, diu, és "una única federació", sense bàndols.