Ciutadans de Mataró aposta per mantenir l’ànima socialdemòcrata del partit

Una vintena d'agrupacions catalanes registren esmenes a la totalitat dels nous estatuts del partit

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 11 Gener 2017 09:35

Ple de juliol

Compte enrere per a l'assemblea general de Ciutadans, que el cap de setmana del 4 i 5 de febrer ratificarà nous documents d'ideari, estatuts i estratègia política. 21 agrupacions territorials catalanes, entre elles la de Mataró, han registrat una esmena a la totalitat a l'ideari amb l'objectiu de mantenir l'ànima socialdemòcrata del partit, recollida al text fundacional del 2007. D'altres territorials també han presentat esmenes parcials en aquest sentit.

Segons assenyalen fonts de les bases del partit, una vintena d'agrupacions catalanes 'taronges' han presentat un mateix text contra l'ideari liberal que promou la direcció. Es tracta de les territorials de Vallirana, tres de Barcelona (Eixample, Sant Andreu i Ciutat Vella), Sant Feliu de Llobregat-Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts-Pallejà, Mataró, Sant Cugat del Vallès-Valldoreix, Barberà del Vallès, Premià de Mar, Cardedeu, Cambrils, Reus, Esplugues de Llobregat, Viladecans, Lleida, Sant Just Desvern, Sant Boi de Llobregat, Calella, Sant Adrià del Besòs i Blanes.

En el seu escrit l'ala socialdemòcrata del partit propugna que C's "es nodreix del liberalisme progressista i el socialisme democràtic", tal com es recollia a l'ideari fundacional redactat per Francesc de Carreras l'any 2007, quan C's va néixer a Catalunya. A més, reclamen que el partit ocupi un espai de "centralitat" política, tingui un ferm compromís en favor dels "drets i proteccions socials" i aposti per l'"economia social de mercat".