Bote evita mullar-se sobre l'ampliació de Mataró Parc

L'Alcalde recorda que la competència en la matèria és de la Generalitat i demana un projecte que "respecti l'equilibri amb el petit comerç"

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 10 Gener 2017 11:45

Ple de desembre

¿L'Ajuntament de Mataró està a favor de l'ampliació de Mataró Parc? Aquesta ha estat la pregunta més reiterada, feta del dret i del revés, en el transcurs de la trobada d'any nou de la premsa amb l'Alcalde. David Bote ha esquivat posicionar-se i s'ha limitat a assegurar que "quan hi hagi un projecte en ferm, l'estudiarem i si és una bona oportunitat, l'aprofitarem". Pel batlle, però, la sentència del Suprem "no suposa cap automatisme" i ha llençat la pilota a la teulada de la Generalitat, ja que "la sentència els interpel·la a ells".

L'Alcalde aposta per "seguir potenciant el comerç de proximitat, amb el pla de dinamització que ja ha entrat al PAM per a aquest 2017" i supedita el suport municipal a l'ampliació del centre comercial a "verificar si és respectuós amb l'equilibri amb el petit comerç".

Bote assegura que "en cap cas la sentència dóna llum verda a l'ampliació del centre comercial, ja que s'està parlant d'un projecte que no ha estat presentat com a tal". En aquest sentit, assegura, la interlocutòria del Suprem anul·la el traçat de la coneguda com trama urbana consolidada però que l'Ajuntament desconeix si la nova proposta d'aquesta parcel·lació inclourà els terrenys propietat de Mataró Parc en els que l'operador vol ampliar les seves instal·lacions. A més, Bote ha recordat que la parcel·lació d'aquest àmbit està suspesa per una sentència de l'any 2000, motiu pel qual remet el possible suport o no a l'ampliació "a conèixer el projecte concret i també la posició de la Generalitat".

Bote es reunirà amb el Conseller Baiget el 27 de gener per concretar la posició respecte de l'escenari que obre la nova sentència.