Alfons Canela es disputarà la presidència de PDC a Mataró amb Xavier Penela

Tot apunta que les eleccions per elegir la nova directiva se celebraran el pròxim 30 de setembre

  • Redacció
  • Dimecres, 14 Setembre 2016 10:30

Muntatge Canela Penela

El jove advocat fiscalista Alfons Canela i actual president de PDC, Xavier Penela, es disputaran la presidència de la nova formació a Mataró en unes eleccions que s’han de celebrar en les pròximes setmanes.

Avalat per l’ex alcalde Joan Mora, Canela, de només 40 anys, aspirarà a liderar el nou Partit Demòcrata de Catalunya a la capital del Maresme. En declaracions a El Periódico de Catalunya, Canela va explicar que ja feia temps que amb Mora discutien la possibilitat de presentar la candidatura, però mai trobaven el moment oportú.

"Debat saludable dins l'organització"

La creació de la nova marca política, tanmateix, ha resultat ser el moment ideal per tirar endavant una proposta “constructiva que vol generar un debat saludable dins l’organització sense ànim de crear confrontació”.

Canela, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i amb setze anys d’experiència en el Registre de la Propietat de Mataró, aposta per omplir amb iniciatives un espai polític “que necessita nous aires i que en els últims temps s’ha sentit una mica disgregat”.

En aquest sentit, Canela aposta per “fer un estudi profund de les necessitats de la ciutat, per establir així un full de ruta que permeti dissenyar propostes acurades” i que condueixi cap a “un model més participatiu de ciutat”, sempre amb l’horitzó d’integrar totes aquestes polítiques en una Catalunya independent.

"Crear una eina útil pel país"

La de Canela vol ser una candidatura alternativa a la que presentarà el qui actua de facto com a president de PDC a Mataró, Xavier Penela, a l’espera que se celebrin les eleccions, molt probablement el pròxim 30 de setembre, al mateix temps que les comarcals del partit.

El jove advocat es va posar en contacte amb Penela per traslladar-li la seva intenció de presentar una llista, una decisió que l’actual president veu amb bons ulls, ja que considera que “l’existència de més d’una candidatura enriqueix el debat democràtic necessari”.

Malgrat que tot apunti que la de Penela pugui ser la candidatura més continuista al projecte que fins ara ha estat CDC, assegura que la seva intenció és “canviar les coses”, quelcom que ja han començat a fer amb la creació del Partit Demòcrata.

Per a ell, és més important tenir clar “cap a on anem, que no pas d’on venim”. Per això, Penela vol “incorporar nombrosa sang nova, amb noves idees”, amb l’objectiu de “crear una eina útil pel país i en aquest sentit hem de fer un partit fort i obert.