El cinquè Onze de Setembre de gran convocatòria independentista

Els maresmencs que assisteixin a la concentració de Barcelona estan destinats al tram 40 del Passeig de Sant Joan

  • Cugat Comas // Fotos: cedides
  • Divendres, 09 Setembre 2016 12:28

Diada de Catalunya
La d'aquest diumenge és la cinquena Diada Nacional consecutiva marcada pel procés independentista. Fa més d'un lustre els Onzes de Setembre no eren dies de grans manifestacions i sols els partits independentistes feien convocatòries, a més de les respectives celebracions locals.

Va ser a partir del 2012 que cada Onze de Setembre ha estat una demostració de força de l'independentisme, traient més d'un milió de persones al carrer. La convocatòria d'aquest diumenge convoca els maresmencs a la concentració del Passeig de Sant Joan de Barcelona. Els trams al voltant del 40 són els territorialment destinats a la comarca.

Ciutat 2014/2015, Diada Catalunya manifestacions
El punt d'inici
La Diada Nacional del 2012 es pot considerar com el punt iniciàtic del denominat procés sobiranista. La convocatòria d'una manifestació que volia Catalunya com a nou Estat d'Europa va desbordar totes les previsions i va col·lapsar Barcelona.

Ciutat 2014/2015, Diada Catalunya manifestacions
La cadena humana
Inspirant-se en els països bàltics, les entitats sobiranistes van organitzar amb gran èxit per la Diada del 2013 la Via Catalana, una cadena humana que abarcava en línia recta tot Catalunya. A Mataró s'hi van sumar milers de persones, a la Nacional.

Ciutat 2014/2015, Diada Catalunya manifestacions
Una gran V
La Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona van dibuixar, en una altra gran demostració de força, una V gegant de clam independentista en la Diada del 2014. La celebració del Tricentenari va fer més especial encara la manifestació.

Ciutat 2014/2015, Diada Catalunya manifestacions
Tota la Meridiana
L'any passat va ser l'Avinguda Meridiana de Barcelona el punt escollit per tornar a marcar múscul independentista. Un punter va recórrer tots els quilòmetres d'aquesta artèria, escollida per simbolitzar l'arrel popular del reclam d'aquest moviment.