El mataroní Alfons Palacios, nou president de Moviment d'Esquerres

La formació s'erigeix com a referent del socialisme sobiranista català i aposta pel dret a l'autodeterminació

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 11 Juliol 2016 09:46

Alfons Palacios

MES, Moviment d'Esquerres, ha escollit aquest dissabte al mataroní Alfons Palacios com a nou president del partit, en substitució de la diputada Magda Casamitjana. Aquesta decisió s'ha pres durant l'Assemblea General que s'ha celebrat a les Cotxeres de Sants, on la formació també ha escollit nova direcció i nou consell polític.

A través d'un comunicat, Palacios ha explicat que pretén ocupar una presidència "el màxim de plural, on hi hagi representades i coordinades totes les veus que representa MES". L'Assemblea ha aprovat, sense cap vot en contra, la ponència política del partit, que conté el marc ideològic i les propostes programàtiques de la nova formació. En concret, estableix que "MES és el referent del socialisme sobiranista català i aposta pel dret a l'autodeterminació a partir d'un referèndum final que pugui ratificar la voluntat dels catalans d'esdevenir una República independent".

Els nous membres de la direcció de MES són: Carles Ferreira d'acció política, Jordina Freixanet de secretària de programes i coordinació sectorial, Dani Novo de secretari d'organització, Carles Manjon d'adjunt d'organització, Ferran Villaseñor de secretari, Joan Carles Infantes de tresorer, Vicent Villena de secretari de territori, Carme Labòria de responsable de política municipal, Amèlia Barbero pren la secretaria de coordinació territorial i Pere Oriol Costa ocuparà la secretaria de comunicació.

Des de la creació de MES, Palacios ha format part del Consell Polític i recentment es va incorporar a la Junta Directiva. Des de MES Mataró, Palacios forma part de la comissió d'enllaç amb ERC, amb qui conforma el grup municipal a l'Ajuntament, per tal de fer el seguiment del dia a dia de la política local mataronina.

Alfons Palacios és enginyer informàtic i actualment treballa com a professor del Grau en Informàtica de Gestió i Sistemes d'Informació a l'Escola Superior Politècnica del Tecnocampus de Mataró de la Universitat Pompeu Fabra.