Denuncien Montse Morón per cobrar en negre declaracions de la renda a immigrants

La líder de Volem nega les acusacions i posa l’assumpte en mans dels seus advocats

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 06 Juliol 2016 09:04

Montse Morón

Una denúncia acusa Montse Morón de cobrar en negre declaracions de la renda al local de Volem a Mataró. La informació la va avançar el portal OK Diario, que es remetia a la còpia d'una denúncia que s'hauria presentat a Hisenda el passat mes de maig. Segons el diari, la líder de Volem formaria part d’una conxorxa per la qual s’hauria creat una gestoria il·legal que assessoraria veïns del barri, especialment immigrants, a fer tràmits com la declaració de la renda, unes acusacions que Morón ja ha desmentit.

Montse Morón hauria muntat una “assessoria fiscal il·legal” segons la denúncia interposada contra ella i un altre membre de Podemos a Mataró i veí del barri de Cerdanyola, Antonio Ruiz, i que recull el mateix portal informatiu. El text assegura que “l’activitat principal és la de fer declaracions de la renda a qui ho demani, tot i que especialment al col·lectiu d’immigrants”, i afegeix que “tant l’any passat com aquest, el grup es limita a la campanya de la renda i cobren entre 20 i 50 euros per cada declaració, en efectiu i sense rebuts que justifiquin el pagament”.

La denúncia interposada a Hisenda inclou fotografies, en les quals es veu la persiana mig abaixada del local que Volem comparteix amb l’Associació de Veïns de Cerdanyola al carrer Marathon. I és que, segons el document, “l’activitat es porta amb cert secretisme de dilluns a dissabte” en horari de matí i tarda i ha arribat a “tenir cues per ser atesos per les dues persones encarregades de fer les declaracions de la renda”.

En declaracions al Tot Mataró, la portaveu del grup municipal de Volem a l’Ajuntament de Mataró nega totes les acusacions i assegura que la denúncia és falsa perquè no ha rebut cap notificació i que l’assumpte ja està en mans del seu advocat.

"S'accepten donacions"

Aquestes explicacions arriben a posteriori que la mateixa Morón parlés amb OK Diario, en el qual va negar rotundament que hi hagi un negoci ocult. Tot i així, Morón va admetre que “s’ajuda a aquells que ho demanen a fer els tràmits fiscals” i que, “qui ho vol, realitza donacions, fa obsequis o convida a sopar”. En aquest sentit, Morón va deixar clar que amb els diners que es recullen “es compren taules o es munten actes” i que no van destinats al partit.

No és la primera vegada que la líder de Volem a Mataró rep una denúncia aquest any. Morón ja va ser acusada d’injúries i una exsecretària del partit també va denunciar un acomiadament improcedent. Morón està convençuda que tot forma part d’un complot contra ella i assegura que aquesta darrera denúncia és falsa, ja que no ha rebut cap notificació.