Mataró destina 3,5 milions d’euros al foment de la contractació de persones aturades

El govern elabora quatre plans d’ocupació, dels que se’n beneficiaran unes 400 persones en situació de risc

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 05 Juliol 2016 11:38

Plans d'ocupació

L’Ajuntament de Mataró ha elaborat un pla de xoc contra l’atur, amb el qual destinarà 3,5 milions d’euros al foment de la contractació de persones aturades. Així ho va anunciar el regidor de Treball, Miquel Àngel Vadell, que va detallar que es duran a terme quatre plans d’ocupació adreçats tant a persones com a empreses, amb l’objectiu d’impulsar la contractació.

Fins a 391 persones es beneficiaran dels plans d’ocupació creats per l’Ajuntament. D’una banda, el consistori contractarà directament 205 aturats que gaudiran d’un contracte de sis mesos, una oportunitat amb la qual esperen ajudar persones en situació de risc, especialment col·lectius vulnerables com ara joves sense formació, majors de 45 anys o persones en risc d’exclusió social.

Per una altra banda, l’Ajuntament augmenta en 500.000 euros l’aportació que farà pels altres tres plans d’ocupació, destinats a les empreses i que Vadell considera primordials per incentivar la contractació en el sector privat:

PLA D’OCUPACIÓ JOVE
L’Ajuntament calcula que 96 joves es reincorporin al mercat laboral gràcies a les bonificacions que rebran les empreses que contractin joves d’entre 16 i 30 anys.

AJUTS A LA CONTRACTACIÓ
El regidor va celebrar que es puguin obrir línies d’ajuda per a les empreses, ja que durant un màxim de sis mesos, les empreses, autònoms o entitats que contractin persones aturades, rebran una ajuda de 500 euros, fins a un topall de 30 contractes.

PROJECTE INSERTEXT
El Maresme té una llarga tradició tèxtil, motiu pel qual es va posar en marxa el projecte Insertext, que repeteix enguany. L’objectiu del projecte és promoure l’ocupació en aquest sector a partir de la formació de persones aturades provinents d’aquest sector i que responguin a les necessitats de les empreses del ram. La iniciativa subvenciona part del cost de la seva contractació.  

La formació, clau

Tot i la posada en marxa dels plans d’ocupació, el regidor de Treball assumeix que “la reducció de la taxa d’atur no passa per fer contractes de sis mesos”. Per això, Vadell va insistir en la necessitat de treballar en diferents direccions. La formació és una de les branques més importants pel govern, “ja que serveix per orientar les persones aturades” i millorar les seves oportunitats de trobar feina”, tenint en compte que acostumen a ser “perfils amb pocs estudis”.

És per això que des de l’Ajuntament es vol posar remarcar la tasca del Servei d’Ocupació de Mataró, que preveu atendre més de 8.000 persones aquest 2016 i la gestió d’unes 800 ofertes de treball, 650 de les quals es calcula que puguin ser cobertes amb persones registrades al SOM.

Per a Vadell, la promoció de ciutat i la feina de prospecció en empreses que es fa des del Consell Econòmic i Social, són dos pilars també fonamentals per aconseguir “reduir la taxa d’atur” i deixar de ser una de les ciutats de Catalunya de més de 50.000 habitants amb un atur més elevat, objectiu que el govern s’ha marcat, segons Vadell.