ERC critica l’estratègia del govern i reclama més concreció en el projecte de ciutat

Els republicans lamenten que el Ple “no hagi aprovat res trencador” i recomana a Bote que es tregui el llast del PSC del passat

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 30 Maig 2016 11:36

Roda premsa ERC

“Seguim a l’expectativa”. Així valora ERC el primer any de govern sociovergent de Mataró. El líder dels republicans a l’Ajuntament, Francesc Teixidó, lamenta que “no s’hagi aprovat res trencador al Ple durant aquest any” i per això reclama al govern de David Bote més concreció en el projecte de ciutat, que ha titllat de “continuista”.

“El primer any de mandat ha estat plàcid, sense grans conflictes de gestió a excepció de la gossera”, ha remarcat Teixidó en roda de premsa. Tot i així, els republicans creuen que “en un any, només s’ha parlat de bones intencions, però al govern li falta concreció” per explicar quin és el seu projecte de ciutat i les línies de treball en què vol actuar.

Segons ERC, la relació amb CiU no ajuda a tirar endavant un pla estratègic per a la ciutat, ja que “són dos socis que comparteixen la gestió del govern, però no el projecte de ciutat”, un fet que alenteix totes les possibles accions.

Tot i no compartir el projecte de govern, Teixidó ha assegurat que manté “una relació franca” amb l’alcalde Bote, a qui aconsella que “deixi enrere el llast de la manera de fer del passat del PSC per pensar en el futur” i aprofitar així “les qualitats dels regidors socialistes, tots ells novells”.

Oposició satisfeta

D’altra banda, el grup municipal s’ha mostrat satisfet pel seguit d’accions que des d’ERC s’han dut a terme. Teixidó valora, especialment, el centenar d’al·legacions presentades als pressupostos, “la majoria de les quals han estat acceptades”, així com les més de 50 propostes que s’han portat al Ple, entre les quals destaquen les referents a la Festa al Cel, a la reforma horària o al canvi de nom dels carrers dedicats als Borbons.

ERC també ha aprofitat per reivindicar “la tasca de ciutat” que s’està fent des del grup municipal, amb “una actitud exigent, però responsable”, que, a parer seu, els ha permès “construir una alternativa de govern” que, a més a més, té ganes de seguir fent “més estrets els llaços amb l’oposició d’esquerres del consistori” en matèries com la Festa al Cel, la mobilitat, la sanitat o l’educació.