Bote reclama a la Generalitat que financi l’Hospital de Mataró

L’alcalde fa balanç del primer any de mandat i admet la gossera com al pas més complicat

  • Marta Gómez / Aj. Mataró
  • Dimecres, 25 Maig 2016 11:29

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha valorat aquest dimarts el seu primer any a l’alcaldia de la ciutat després de guanyar les eleccions municipals del 24 de maig de l’any passat.  L’entrevista feta des dels estudis de Mataró Ràdio pel programa La Tarda de La Xarxa Ràdio va ser compartida amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la d’Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon. Durant aquesta Bote va posar sobre la taula els moments més difícils d’aquest primer període: “Va ser costós resoldre la ubicació final del Centre d’Acollida d’Animals però d’acord amb la Societat Protectora d’Animals crec que ha estat favorable per a la ciutat”, assegurava Bote que afegia: “Seguim tenint un conflicte molt important amb la Generalitat de Catalunya perquè financi com toca el nostre Hospital. Aquesta és la prioritat de tots nosaltres i seguirem treballant perquè el govern de Junts pel Sí atengui les necessitats de Mataró i com ja fa en d’altres municipis, doti econòmicament de recursos el nostre Hospital”.

David Bote a La Tarda

Durant l’entrevista es va parlar de participació ciutadana i de proximitat amb la població. Dos factors que l’alcalde de Mataró va assegurar que posava en pràctica. “Darrera de cada manifestació hi ha coses interessants, siguin veritat o mentida per aquell ciutadà és important i això m’ajuda a entendre la realitat de la ciutat i a prendre decisions”, explicava Bote.

Una de les ciutat més fragmentades

Mataró, amb nou partits polítics al consistori, no és secret que és un dels municipis més fragmentats políticament de tot Catalunya. Fet, assegurava l’alcalde, que ajuda a posar sobre la taula opinions però que complica la gestió: “tothom ha de dir la seva i a vegades per dir la seva i ser diferent del del costat se’n diuen de molt grosses i això complica la gestió d’alguns problemes”. Tot i això, deia l’alcalde, “s’ha de destacar que és un consistori col·laborador i de moment hem estat capaços de teixir confiances, d’entendre que la ciutat és de tots i que, per tant, entre tots hem d’afrontar els reptes”.