Bote assisteix a la cimera per sortejar el recurs contra la llei d'emergència social

A la reunió convocada pel president de la Generalitat hi assistiran dotze alcaldes, entitats socials i partits polítics

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 03 Maig 2016 09:56

David Bote amb Puigdemont

Govern, partits, entitats i alcaldes buscaran aquest dimarts les alternatives administratives i legislatives per sortejar el recurs del govern espanyol contra la Llei d'emergència habitacional i pobresa energètica en una cimera al Palau de la Generalitat convocada pel president, Carles Puigdemont.

L'alcalde de Mataró, David Bote, és un dels alcaldes que assistirà a la cimera que se celebrarà avui a les 17 h. Ho farà al costat dels batlles de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, L'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Reus.

La reunió també comptarà amb la participació dels presidents dels sis grups parlamentaris; els promotors de la llei (Plataforma d'Afectats per l’Habitatge, Observatori DESC i Aliança contra la pobresa energètica); el president de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, i els secretaris generals dels sindicats UGT i CCOO.

Fonts del Govern han explicat a l'Agència Catalana de Notícies que el Consell Executiu abordarà la qüestió, però no aprovarà cap instrument a l'espera del que es parli durant la cimera. Les mateixes fonts assumeixen que no hi haurà unanimitat en les solucions, però sí que esperen acords amplis.