Mataró refà el redactat de l'ordenança contra els macroprostíbuls per mantenir el veto

L'Ajuntament adapta el text per esquivar la sentència del TSJC que obria la porta a l'obertura dels bordells

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 08 Febrer 2016 09:48

Macroprostíbul

L'Ajuntament de Mataró ha refet el redactat de l'ordenança urbanística que regula l'obertura de prostíbuls. La norma es va fer expressament el 2012 per evitar la construcció de dos bordells de grans dimensions que havien demanat llicència, però una sentència del TSJC va anul·lar la part de l'articulat que obligava el promotor dels macroprostíbuls a adaptar-se amb caràcter retroactiu a les fortes exigències urbanístiques, ja que només s'eximia "els establiments que disposin de llicència i posada en marxa". Per mantenir el veto, l'Ajuntament s'inspira ara en una normativa de rang superior de la Generalitat que estableix que només "poden seguir en funcionament" al marge de la normativa "els establiments que estiguin autoritzats". A la pràctica, la mateixa prohibició expressada de manera diferent.

En concret, el nou redactat de l'ordenança diu que qualsevol "modificació substancial" de l'establiment i "ampliació o modificació de les activitats recreatives" quan es requereixi un canvi en les instal·lacions obliga a "adequar-se plenament als requisits i condicionaments" de l'ordenança. Els macroprostíbuls de la discòrdia encara estan per construir i, per tant, tot el projecte s'hauria de revisar per adaptar-se a les restriccions urbanístiques de l'Ajuntament.

Màxim de 500 metres quadrats

Les pretensions de l'empresari Josep Maria Colomer Ribot, era aixecar els dos prostíbuls al polígon de Les Hortes de Mataró, sota el nom comercial de 'Showgirls Chocolat Night Club'. Un d'ells seria de 30 habitacions i un altre de 50, molt pròxims entre ells i amb uns 2.000 metres quadrats de superfície total.

Segons l'ordenança municipal, però, aquest tipus d'establiments estan limitats a un màxim de 500 metres quadrats per a l'activitat principal, mentre que les habitacions no poden superar el 10 per cent de la superfície total. A més, l'ordenança també estableix que totes les places d'aparcament han de ser soterrades i totes les habitacions han de tenir ventilació natural, entre altres exigències que el projecte inicial dels bordells no complien. La modificació del nou redactat s'ha aprovat per unanimitat al ple municipal.