ERC dóna per perdut el primer mig any de mandat

Critica el govern de PSC i CDC: "no han dut a terme cap acció política decidida"

  • Redacció
  • Dilluns, 25 Gener 2016 12:46

ERC

"Els set mesos que porten de mandat presenten poca activitat política i molt poca acció per part del govern i temem que si això no canvia, tot el mandat sigui un temps perdut per la ciutat". L'asseveració és de Francesc Teixidó, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya, primer partit de l'oposició al govern binari PSC-CDC. Els quatre regidors de la formació valoren amb nota ben baixa els primers compassos del mandat, tot i que no tanquen la porta a col·laborar amb el govern en aspectes com els pressupostos municipals. "Veiem bona predisposició i tenim bona interlocució però una falta de projecte de ciutat per part del govern. Es nota la manca de confiança entre ells i una excessiva fiscalització entre àrees de cadascun dels dos partits", assegura Teixidó. La falta d'un relat únic sobre la Festa al Cel o "l'espectacle de la dimissió de Miquel Rey" són dos dels exemples citats pels republicans.

ERC critica la poca operativa política del nou govern "que no ha dut a terme cap acció decidida, cap dictamen transcendent, en una línia molt continuista", segons paraules del portaveu republicà. El partit reclama "actuar ja en àmbits com la transparència, l'emergència social o la reactivació econòmica" i alerta que "no ens podem permetre perdre quatre anys de mandat, hem de començar a parlar ja sobre com volem la ciutat d'aquí a 10 anys". Teixidó ofereix col·laboració per a  les polítiques "que impliquen projecte de ciutat, que miren més enllà" però ha advertit que seran vehements "si el govern segueix llençant el temps, convertint el mandat en inútil pel futur de la ciutat".

Mà estesa pels pressupostos
ERC valora positivament no haver entrat al govern de Mataró i el seu líder assegura que "com han anat aquests mesos reforcen la decisió presa". En aquest sentit, però, Teixidó ha assegurat que "tenim voluntat d'influir i ens mostrem disposats a aprovar els pressupostos si aquests representen una autèntica aposta en l'àmbit social". El partit portarà al Ple pròximament la creació d'un Pla d'Acció Social que va ser una de les seves banderes en campanya electoral.