El CEO de la Fundació Maresme seguirà fent el servei de recollida del paper

El Ple Municipal autoritza la subcontractació tot i algunes discrepàncies amb l’operativa

  • Marta Gómez
  • Dilluns, 07 Desembre 2015 00:00

Els treballadors de residus del CEO Maresme

Cap força política del consistori mataroní es va oposar dijous al Ple Municipal de desembre a què el Centre Especial d’Ocupació (CEO) de la Fundació Maresme seguís al capdavant del servei de recollida, destrucció i certificació del paper dels edificis municipals. El Ple Municipal en bloc hi estava d’acord, però alguns matisos van portar a la CUP i a la regidora no adscrita a abstenir-se en la votació.

Carme Polvillo, regidora de la CUP, sentenciava que no comparteixen “gens ni mica” que es “privatitzi un servei públic”. Polvillo assegurava que d’aquesta manera es perd “la gestió directa” des de l’Ajuntament. En la mateixa línia Anna Maria Caballero, regidora no adscrita, parlava de “discriminació dels treballadors” i que acceptar aquesta subcontractació “no és un exemple de responsabilitat social on l’Ajuntament respecti, defensi i s’impliqui amb els treballadors”.

Externalització dels serveis

El regidor dels Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, assegurava que “sense defugir el debat de l’externalització dels serveis, hi ha la necessitat d’aprofundir en el control d’aquests serveis i els contractes”. Qui hi va estar d’acord era, per exemple, José Manuel López, líder del PP, que, a més a més de retreure que no vol “fer oposició de l’oposició”, creuen que “el que fan aquestes empreses s’ha de recolzar des de les institucions públiques”. En la mateixa línia es pronunciava Juan Carlos Ferrando de Ciutadans assegurant que tirar-ho endavant era d’una “responsabilitat importantíssima” per part de l’Ajuntament. Des d’ERC es va concloure el tema reafirmant la “sensibilitat” que creuen que té el govern amb aquest tipus d’empreses mataronines.