Bote proposa un gran pacte comarcal per abordar les qüestions socials més urgents

L’alcalde de Mataró aposta per prioritzar polítiques dirigides a col·lectius en risc d’exclusió social

  • Redacció
  • Dilluns, 30 Novembre 2015 10:36

Gran pacte comarcal

 

L’alcalde de Mataró, David Bote, va proposar la creació d’un gran pacte comarcal que abordi qüestions socials bàsiques de manera conjunta, per tal de donar resposta a la situació “d’emergència social” que s’ha derivat de la crisi econòmica. Ho va fer en un esmorzar-col·loqui organitzar per alcaldes.eu i El Punt Avui amb la resta d’alcaldes del Maresme, la setmana passada.

 

“A Mataró, una cinquena part de la població es troba en risc d’exclusió social”, va exemplificar Bote, amb l’objectiu de presentar una proposta d’abast comarcal que “superi la mirada introspectiva i abordi la mirada maresmenca per multiplicar els esforços” i aconseguir així, “multiplicar també els efectes per corregir la situació que tots vivim”. Segons Bote, les polítiques dirigides a aquests col·lectius haurien de ser prioritàries.

Multiplicar esforços

L’alcalde de la capital maresmenca considera que aquesta “situació d’emergència social” que ha provocat la crisi econòmica és una oportunitat per generar un acord comarcal que treballi amb estratègies comunes que responguin a les necessitats dels municipis. Per a l’alcalde de Mataró, els ajuntaments de la comarca han de ser capaços de “concertar polítiques”, de “canviar el xip de la competició pel de la complicitat”. A més a més, han d’assumir el repte de respondre a la situació d’emergència social que viu la comarca, així com “cercar elements i coordinar polítiques per multiplicar els esforços”, per innovar, rendibilitzar i treure el màxim profit a les actuacions municipals.