Un aparcament i una millora del passeig marítim entorn del Centre Natació Mataró

L’oposició carrega contra el govern per no haver entès el punt de l’ordre del dia

  • Marta Gómez i Fotos d'Anna Aluart
  • Dilluns, 09 Novembre 2015 00:00

cnm

Una de les enganxades que hi va haver al Ple Municipal del mes de novembre, va ser en relació a l’aprovació provisional del Pla Especial del Centre Natació Mataró i els seus entorns. La regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Núria Calpe, va presentar el tema com una modificació en l’acord del pla urbanístic: “Volem que el dia que es desenvolupi el Pla Urbanístic dels entorns del Centre Natació Mataró es tingui en compte el Pla de Mobilitat en aquest àmbit”. Calpe va explicar que es tracta d’un espai que no és municipal i que la modificació preveu que hi hagi un espai públic d’aparcament i una millora en el passeig marítim d'aquella zona. La pluja d’opinions va arribar amb totes les intervencions dels grups. Tots van coincidir en no haver entès el punt de l’ordre del dia, tot i que la proposta es va tirar endavant amb els vots a favor del govern, ERC, PP i VoleMataró, les abstencions de la regidora no adscrita, ICV i C’s i el vot en contra de la CUP. PxC no va assistir al Ple.

La CUP va carregar contra l’aparcament que va habilitar l’Ajuntament en aquella zona i ho considera “un pla fet a mida pel Centre Natació Mataró”. Juli Cuéllar, líder de la CUP, va lamentar que Calpe hagués parlat del Pla de Mobilitat “tenint en compte que és un tema que arrosseguem des de fa temps” i va proposar fer una parada d’autobús en el lloc de l’aparcament. Esteve Martínez d’ICV va comprar la proposta de la parada d’autobús de Cuéllar i va proposar el vehicle elèctric en lloc del “vehicle contaminant”, de la mateixa manera que va sentenciar que s’ha de fer “un esforç per evitar que aquella zona l’acabem omplint de cotxes”.

“De moment em sembla que posar ordre en aquella zona que tant hem de mimar ens sembla positiu”, assegurava José Manuel López del PP mentre Juan Carlos Ferrando de C’s es posava en contra dels arguments de la CUP i ICV i assegurava que “cal facilitar els aparcaments i els accessos” perquè “el vehicle és la gran conquesta de les classes populars”. VoleMataró va parlar de “vot de confiança” al govern per gestionar aquesta zona i ERC s’hi va sumar amb el matís de quedar a l’espera de pactar el que es farà en aquella zona.