Miquel Rey s’acomiada emocionat del Ple Municipal de l’Ajuntament

ICV i la CUP retreuen en el comiat la demanda de Rey per quedar-se amb la presidència del TCM

  • Marta Gómez i Fotos d'Anna Aluart
  • Dilluns, 09 Novembre 2015 00:00

Ple de novembre rey

El que era fins dijous el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Rey, ha posat definitivament fi a la seva etapa política per retornar a l’empresa privada. Ho feia el mateix dijous al Ple Municipal de l’Ajuntament de Mataró quan, visiblement emocionat, dedicava unes paraules als seus companys de govern i oposició. Rey assegurava que la decisió l’havia pres a principis del mes d’octubre perquè “hi ha trens que passen i no esperen”. En el seu discurs l’encara regidor parlava d’una política “amb un camí d’anada i tornada” en el que, creu, que cal “compromís i implicació per no fallar a aquells que confien” en la seva figura.

Miquel Rey va voler fer especial esment al treball fet en equip valorant que era “un goig i un honor” treballar “per i amb vostès”, dirigint-se als propis regidors.  De la mateixa manera va emetre unes paraules d’elogi dirigides directament a qui, creu Rey, que han treballat “de valent”: “He après molt de tot l’equip tècnic que té la ciutat”. El ja ex regidor de Promoció Econòmica va parlar també de la seva família, especialment de la seva dona i els seus dos fills, assegurant que l’han acompanyat i “han patit i viscut” aquesta etapa política de quatre anys i mig. El moment més emotiu per Rey va ser en parlar del seu avi, que també havia estat regidor del consistori mataroní. Per ell va dedicar unes paraules en les quals es va permetre uns segons per controlar les emocions.

125.000 clients

En la figura de l’empresari que porta a dins Miquel Rey, ell mateix es va permetre la llicència de comparar els 125.000 mataronins i mataronines com a 125.000 “clients i accionistes de Mataró”. Ho va fer en referència al tracte que ell creu que cal tenir amb les persones per “intentar buscar i trobar màximes complicitats” en tots els assumptes. Rey va assegurar que “sempre cal pensar a millorar la ciutat” i que “treballar-hi cada dia és l’única manera d’aconseguir-ho”. Així, puntualitzava ell mateix, “cal ser conscient” que “tot afecta la política i tot es pot respondre amb la política”.

Retrets durs

Tots els partits polítics amb l’excepció de Plataforma per Catalunya, que no va assistir al Ple Municipal, i la regidora no adscrita, van voler dedicar unes paraules al regidor sortint. La CUP i ICV ho van fer en un to contundent i amb molts retrets respecte de la demanda de Rey de quedar-se amb la presidència del Tecnocampus. Esteve Martínez, líder dels ecosocialistes, va atacar a la “desestabilitat” que provoca “la seva renúncia” i que, asseguren, “afecta plenament el govern”. Per altra banda, Juli Cuéllar, líder de la CUP, va carregar contra Rey per “marxar i deixar la Festa al Cel com una llufa ben penjada”. Tot i això, tots dos polítics van coincidir en la “predisposició a escoltar”, la “capacitat professional” i el “tarannà dialogant” que, diuen, ha mostrat Miquel Rey en aquest temps.

Pel que fa al PP i Ciutadans van coincidir en les seves paraules en assegurar que les crítiques i els retrets no era moment de fer-los. José Manuel López, portaveu dels populars, va destacar que “quan un ha fet bé la seva feina, s’ha de reconèixer” i que això, deia López, era el que havia fet Rey. Des de Ciutadans, Juan Carlos Ferrando, també va parlar de “coses ben fetes” de Rey en el consistori mataroní.

Per la seva banda ERC i VoleMataró van desitjar molta sort a Rey "per la nova etapa" que engega. ERC va ser més crític en el seu discurs que VoleMataró i va referir-se a la "mala notícia" que és que "un regidor plegui pocs mesos abans de les eleccions". A més, explicava el seu líder Francesc Teixidó, una mala notícia sobretot "si es tracta d'un dels actius i pesos més importants de CiU a Mataró". Teixidó va vincular el nou lloc de treball de Rey a Eurecat amb la presidència a Cetemmsa apel·lant a què "cal retornar a l'esperit fundacional del TCM"

Paraules sentides

Qui va dirigir-se a Miquel Rey d’una forma més emotiva va ser el seu company de grup municipal de CiU, Joaquim Fernández. De fet, Fernández va voler parlar-li directament “de tu a tu” deixant de banda els formalismes. Fernández, sense llegir ni un sol paper, va parlar de la implicació de Rey “en tot el que se li ha demanat”, fins i tot, deia Fernández, deixant “una feina ben feta i modernitzant una part important de la ciutat”. Ell mateix es va dirigir a Rey: “Has tingut l’honor de treballar per la gent, per la ciutat i el país” que va continuar amb una descripció del ja ex regidor: “És una persona de consens, de bon cor i bon tracte”, “marxa una persona amb prestigi que ha donat prestigi a la ciutat”.

Núria Moreno, portaveu del PSC, va dirigir unes paraules d’agraïment pels pocs mesos compartits i va coincidir amb altres partits a definir a Rey com “una persona d’entesa i diàleg” que, creu Moreno, “és el que representa el govern actual de Mataró”. Per la seva banda, l’alcalde de Mataró, David Bote, va cloure el comiat amb un discurs en defensa de la política: “Té mèrit ser representant polític amb la situació complexa que viu la ciutat, és un privilegi, de la mateixa manera que ho és servir a la ciutadania”.

Miquel Rey ja no assistirà, doncs, al proper Ple Municipal del mes de desembre. Serà llavors quan es presenti la seva substituta, Dolors Guillén, qui assumirà la mateixa regidoria que Miquel Rey: Promoció Econòmica.