Albiol "aposta clarament" per prioritzar la immigració llatina perquè parla castellà i "comparteix els nostres valors"

El candidat del PPC acusa Pujol, Mas i CiU de "fomentar la immigració musulmana" perquè no sap espanyol

Albiol

El cap de llista del PPC per al 27-S, Xavier García Albiol, va aprofitar la visita a Mataró per entrar al drap d'un dels temes més polèmics dins el seu discurs: la immigració. El popular, en declaracions a la premsa, va reconèixer sense complexos que el seu partit "aposta de manera clara" per prioritzar "la immigració llatina i hispana per sobre de la d'altres països". Per a Albiol, el fet de parlar castellà i "compartir els nostres costums i valors" són motiu suficient per passar per davant d'altres estrangers en les polítiques a aplicar. De fet, el popular va lamentar que els governs de CiU, des de Jordi Pujol, s'han dedicat a "fomentar la immigració musulmana" perquè no sap parlar castellà.

De la mateixa manera, el popular va carregar contra els governs de CiU que han presidit Jordi Pujol i Artur Mas per no haver prioritzat aquest tipus d'immigració. Segons Albiol, de fet, la Generalitat dels nacionalistes "durant molts anys ha tingut una clara voluntat de fomentar la immigració musulmana per sobre d'altres per qüestió d'idioma, perquè "volien que s'adaptessin al català i el castellà no existís com a eina de comunicació". "Això és el que fa la fundació Nous Catalans de CDC, que està per adoctrinar immigrants", ha afegit.

En aquesta mateixa línia de rebuig a determinats nouvinguts, Albiol es va vantar de "parlar clar" i "sense embuts" sobre aquest tema, i va admetre que "no m'agrada que ningú, quan ve, ens intenti imposar els seus costums". "Si en el seu país és normal anar amb la cara tapada pel carrer, a mi em sembla acceptable, és un costum del seu país. Però no és admissible que aquí una persona vagi pel carrer amb la cara tapada i a sobre hàgim d'adaptar-nos-hi".