Josep Maria Font plega d’Unió i s’adhereix a Demòcrates per Catalunya

El regidor d’esports assegura que la decisió no repercutirà en la seva tasca a l’Ajuntament

  • Text: Marta Gómez / Fotos: Anna Aluart
  • Dimarts, 25 Agost 2015 13:42

Josep Maria Font deixa Unió

El regidor d’esports Josep Maria Font ha anunciat aquest matí en roda de premsa que deixa la militància de més de 10 anys a Unió Democràtica de Catalunya (UDC) per diferències de posicionament amb el partit. Font ha assegurat que vol “fer costat i recolzar el procés sobiranista engegat pel president Mas” a Catalunya i que “és la voluntat de ser fidel a un mateix”.  Font ha fet referència a la consulta interna d’Unió del passat 14 de juny que, assegura, “ens ha obligat a posicionar”. Creu, a més a més, que és una situació que ha passat a altres pobles i ciutats de Catalunya. Paral·lelament a Font, UDC a Mataró ha perdut en els darrers 5 dies fins a 10 militants locals.

Josep Maria Font ha confirmat la seva adhesió a Demòcrates per Catalunya en el qual també hi pertany la Presidenta del Parlament, Núria de Gispert. Durant la roda de premsa Font ha estat acompanyat pel cap del grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CiU) a Mataró, Quim Fernàndez, i pel Portaveu Nacional de Demòcrates per Catalunya i Diputat al Parlament de Catalunya, Joan Recasens. Per la seva banda Fernàndez ha donat ple recolzament a la decisió del regidor d’esports i ha assegurat que “aquest pas no altera per res l’Ajuntament” i que “el grup municipal es manté cohesionat i segueix treballant en equip”. Recasens ha volgut felicitar personalment a Josep Maria Font per, ha dit, “la coherència de seguir fidel amb els seus principis” i ha matitzat que “no estem parlant de transfuguisme de partit” perquè “si algú s’ha mogut de principis és Unió”.

El nom de la federació

CiU segueix a l’Ajuntament de Mataró com a federació tot i que cap dels càrrecs electes pertany ara a UDC. Fernàndez ha explicat que “ara per ara les sigles són les que ens vam presentar a les eleccions” però que a Mataró “tenen personalitat pròpia” amb un NIF diferent a la federació nacional. “El més important és el projecte de ciutat que tenim i les persones que van decidir apostar-hi”, assegurava el cap del grup municipal.

Unió vol la dimissió de Font

El President Comarcal d’Unió Democràtica de Catalunya, Guillem Aresté, ja ha respost a la decisió de Josep Maria Font i ha assegurat que “honradament hauria de dimitir com a regidor”. Aresté acusa a Font d’haver-se desmarcat del partit i que aquesta actitud provoca transfuguisme de partit: “Creiem que la seva actitud deixant Unió Democràtica i quedant-se a l’Ajuntament constitueix un trànsfuga i per això creiem que l’Alcalde de Mataró hauria d’aplicar la llei i treure’l de l’equip de govern […] requerirem a l’Alcalde que retiri totes les atribucions que té Font a l’Ajuntament de Mataró”.

Olga Ortiz nova presidenta

Guillem Aresté ha anunciat que a principis de la setmana vinent nombrarà una nova gestora d’Unió a la ciutat de Mataró. La presidenta d’aquesta gestora passarà a ser la ex regidora de l’Ajuntament Olga Ortiz. L’actual president de la gestora, Marcel Martínez no plega del partit, segons Aresté, però “perd el 50 per cent de l’executiva i s’ha de nomenar una nova gestora”. A més a més Aresté ha assegurat que Martínez prefereix “estar en segon línia” pels motius de salut que ha patit.