El PP vol denunciar l'Ajuntament per prevaricació davant "l'incivisme durant el Ramadà"

José Manuel López critica que "s'ha mentit i s'amaguen les queixes per interès electoral"

  • Redacció
  • Dimarts, 14 Juliol 2015 11:47

José Manuel López, regidor del PP

Aquesta setmana acaba el Ramadà, el mes sagrat de tots els musulmans i, segons el Partit Popular de Mataró "un mes sencer amb dies laborables en què els veïns dels centres de culte no paren de patir molèsties". No és el primer any que José Manuel López passa a l'acció per les molèsties que causen la presència d'infants i joves a altes hores de la matinada en places i carrers, sobretot de Rocafonda i Cerdanyola. Aquest cop, però, els populars volen anar un pas més enllà i estan recopilant informació per denunciar l'Ajuntament de Mataró. López assegura que "les molèsties són insuportables, hi ha inacció i no s'ha fet cap esforç per part de l'Ajuntament per mitigar la situació".

La denúncia, que estan estudiant els serveis jurídics del PP a nivell català, seria per prevaricació "perquè l'Ajuntament té l'obligació de fer complir la llei i no ho està fent amb l'Ordenança de Civisme que prohibeix els sorolls a altes hores de la matinada". López denuncia la tolerància amb les entitats musulmanes i els seus centres de culte en contraposició amb les sancions en matèries de botellón o horaris de les guinguetes a baix a mar.

Interessos electorals

El PP no té cap dubte que "si qualsevol altre col·lectiu fes el que fan les entitats musulmanes no se'ls permetria, però com que hi ha interessos electorals i entre 2.000 i 3.000 vots en joc, els partits no intervenen". Els populars denuncien, també, que el govern encara no els ha facilitat totes les queixes rebudes per molèsties durant el Ramadà i fins i tot que s'esborren comentaris crítics al Facebook oficial de la institució. "Tenim la sensació que s'està tolerant tot el que passa, amb nens jugant a quarts de dues de la matinada i veïns que des de Vista Alegre senten l'imam de Rocafonda perquè els altaveus van a la màxima potència". López critica que "hi ha partits que van a trencar el dejuni amb aquestes entitats i ells mateixos veuen els horaris i les molèsties que ocasionen" i ha assegurat que ell declina la invitació per "solidaritat amb els veïns".

A l'inici del Ramadà l'Ajuntament va fer una roda de premsa conjunta amb les entitats i va engegar un programa d'educadors per limitar les molèsties però pel PP "no s'ha fet res de res i s'ha mentit a la ciutadania". Per això apunten que validaran l'opció legal perquè "Fa anys que denunciem la situació i des del govern d'abans i el d'ara no es passa d'una inacció flagrant".